Juristen maken gehakt van nieuw drugsbeleid

NIEUWS

Wetenschap  13 december 2012

Juristen maken gehakt van nieuw drugsbeleid

reacties 1

Het verbod voor coffeeshophouders om cannabis te verkopen aan buitenlanders, is onrechtmatig. Dat betoogt hoogleraar staats- en bestuursrecht Jon Schilder samen met zijn Groningse collega Jan Brouwer (algemene rechtswetenschap) morgen in het Nederlands Juristenblad

Het verbod gaat in op 1 januari, maar het Openbaar Ministerie (OM) noch de burgemeesters hebben het recht een dergelijk verbod in te stellen, zeggen de twee juristen. 

Juridisch drijfzand

Het kabinet besloot in november van dit jaar de wietpas per direct af te schaffen, maar handhaafde het zogeheten ingezetenencriterium. Ten onrechte, schrijven de beide hoogleraren: 'Dit nieuwe gedoogbeleid is op juridisch drijfzand gebouwd.'

Voor de wietpas, die coffeeshophouders verplichtte om van hun zaak een besloten club te maken, bestond zelfs helemaal geen juridisch fundament.

Peter Breedveld
hits 2480

{ Lees de 1 reactie }

Het is een schande dat er nog zo word gedaan over wiet, er zijn verschillende onderzoeken die aantonen dat wiet niet schadelijk is voor de hersenen, dan nog de maatschappelijke en de andere lichamelijke gevolgen van cannabis gebruik vergelijken met het gebruik van Alcohol.

http://wietforum.eu/forum/index.php?/topic/418-marihuana-is-niet-slecht-...

Een Amerikaanse onderzoek aan de universiteiten van Pittsburgh en San Diego is onderzocht of cannabis slecht is voor de hersens. Ze scanden de hoofden van 92 tieners, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar. Dit deden ze over een periode van 18 maanden.
Uit het onderzoek bleek dat vooral de tieners die drinken last krijgen van hersenschade. De blowende jongelingen ondervonden vrijwel geen beschadiging aan hun breinkwabben.

Dus waarom is wiet nog verboden???

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties