NIEUWS

VU 01 oktober 2014

Hamer krijgt Hamer-Award

Bij haar afscheid van de Tweede Kamer kreeg PvdA-politica Mariëtte Hamer gisteren de eerste Hamer-award van de Landelijke Studenten Vakbond. De studenten hebben de prijs naar haar vernoemd.

Hamer was in de jaren tachtig één van de oprichters van de Landelijke Studenten Vakbond. Volgens de LSVb heeft ze zich jarenlang ingezet voor het onderwijs in Nederland. “Met haar afscheid van de Tweede Kamer zagen wij kans haar hiervoor te bedanken.”

Mondiale top

Voorzitter Tom Hoven wijst met name op Hamers motie uit 2009. Daarin vraagt ze de regering ernaar te streven dat Nederland tot de “mondiale top vijf” gaat behoren op het gebied van kennis en onderwijs. Die motie werd met algemene stemmen aangenomen en is vaak aangehaald in debatten over onderwijs en wetenschap.

Hamers partij, de PvdA, steunt het afschaffen van de basisbeurs, waar de LSVb tegen protesteert. Dat vindt Hoven in dit verband niet belangrijk. “De wet is nog niet in stemming gebracht, dus ze heeft er weinig mee te maken gehad”, stelt hij.

Jaarlijks uitgereikt

De Hamer-award wordt voortaan jaarlijks uitgereikt aan bestuurders of politici die zich bijzonder voor het hoger onderwijs hebben ingezet.

HOP/BB
BEELD: Wikimedia Commons

hits 1

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.