Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 18 mei 2017

Economiedecaan houdt het na één termijn alweer voor gezien

De VU zoekt een nieuwe decaan voor de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde, lazen wij in de krant. Dat betekent dat de huidige decaan, Willem Verschoor, ermee ophoudt. “Ik houd het bij één termijn”, bevestigt Verschoor. “Per 1 januari 2018 draag ik graag het stokje over als decaan."

"Veel andere bestuurders schijnen het vanzelfsprekend te vinden om een tweede termijn te doen, maar ik zie dat anders", aldus de decaan. "Het is straks een natuurlijk moment om te stoppen, als je ziet wat we de afgelopen vier jaar hebben bereikt.”

Als een huis

Verschoor is tevreden over wat hij heeft bereikt. “De resultaten van de Nationale Studentenenquête zijn sterk verbeterd, het onderzoek gaat goed, de profilering staat als een huis, de doelen zijn bereikt, het is tijd om andere leuke dingen te gaan doen.”

Of Verschoor ook de VU gaat verlaten, weet hij nog niet. Ook of hij weer een bestuurdersfunctie op zich wil nemen, heeft hij nog niet besloten. “Het kan ook een combinatie van bestuur en wetenschap zijn. Ook als decaan heb ik me beziggehouden met mijn onderzoek op het gebied van de financiele economie. Ik heb promovendi begeleid, ben research fellow aan het Tinbergen Instituut, ik ben intrinsiek gemotiveerd dat weer verder uit te bouwen.”

Peter Breedveld
BEELD: Peter Gerritsen

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.