Duizend euro voor het beste Uilenstede-verbeteridee

NIEUWS

Campus  30 oktober 2017

Duizend euro voor het beste Uilenstede-verbeteridee

Wat heeft Uilenstede nodig: een sporttoernooi, een volleybalveld of misschien toch een dansgroep of visclub? De Vereniging Bewoners Uilenstede (VBU) stelt duizend euro beschikbaar voor hét idee dat de sociale samenhang in de wijk een boost kan geven.

Terwijl de VBU zelf nog in jubelstemming verkeerde na het winnen van de wedstrijd Mensen maken Amstelveen ontstond het idee voor de spin-off Mensen maken Uilenstede. Want zouden er op Uilenstede niet genoeg mensen met ideeën rondlopen om de wijk te verbeteren? Via een online formulier kunnen tot 20 november alle mogelijke voorstellen worden ingediend.  

Naar budget voor de wedstrijd hoefde niet lang gezocht te worden, vertelt  VBU-vicevoorzitter Marit Galle: “De gemeente Amstelveen heeft per wijk een budget voor sociale initiatieven vanuit de bevolking. Dit kunnen de bewoners via ons aanvragen om hun eigen plannen uit te voeren.”

Whiskeyproeverij

Dit jaar is er geld over, en dat biedt mogelijkheden. In samenwerking met wijkcoach Sanne Joosen, die is aangesteld om bewonersinitiatieven te stimuleren en de sociale cohesie te verbeteren, verzon de VBU deze wedstrijd. Galle: “Normaal gesproken stellen we bedragen tot 300 euro beschikbaar voor initiatieven uit de wijk, zoals bijvoorbeeld laatst vijftig euro voor een whiskeyproeverij. Nu verhogen we dit tot duizend euro zodat ook grotere plannen verwezenlijkt kunnen worden.”

Het eerste idee is al binnen: rekstokken en dumbles om buiten te kunnen fitnessen, in combinatie met ruimte voor yoga en bankjes om uit te rusten. Ook een basketbalveld is voorgesteld. Galle benadrukt dat ook heel ander soort voorstellen welkom zijn, zowel objecten als evenementen en activiteiten – zo lang het de ‘sociale cohesie’ maar verbetert. “Bij Villa Mokum, dicht bij de Sparklerweg, zag ik bijvoorbeeld chillobjecten op de grasvelden. Ook erg leuk!”

Daphne Damiaans
hits 915

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties