filmpje over docenten
Onderwijs 11 februari 2016

Docenten voor docenten

Hoe boei je je studenten? In korte filmpjes vertellen acht docenten van het jaar bij de faculteit Sociale Wetenschappen met welke trucs zij hun studenten motiveren. Geef een goede show weg, zet je studenten heel hard aan het werk en laat zien dat je zelf ook worstelt met de stof, zijn drie van de tips.

Geen labbekakkerij

En accepteer geen labbekakkerij. Docent Sierk Ybema: “Studenten vinden het stoer om colleges en tentamens niet voor te bereiden. Dat is de dood in de pot. We moeten collectief strenger worden en meer onvoldoendes geven.”

Lees meer tips: ‘We moeten meer onvoldoendes geven’ in Advalvas #11. Je vindt de filmpjes op de website van de faculteit.

Marieke Kolkman
BEELD: Audiovisueel Centrum