NIEUWS

Campus 06 oktober 2014

Debat tussen college van bestuur en actievoerende VU'ers

Er komt een debat tussen het college van bestuur en de actievoerende VU’ers over onder meer de reorganisatie van de VU. Het vindt plaats op dinsdagmiddag 14 oktober op een nog nader te bepalen locatie.

Aan de vooravond van de roerige opening van het academische jaar, op 5 september, presenteerden de vakbonden samen met de verschillende actiegroepen aan de VU een manifest. Daarin staat dat het college zijn taak, het behartigen van de belangen van de academische gemeenschap, niet goed uitvoert.

Verkeerde financiële voorwaarden

Volgens de opstellers van het manifest wordt de kwaliteit van het onderwijs en het onderzoek onderschikt gemaakt aan verkeerde financiële voorwaarden. Gevolg is dat op grote schaal docenten en ondersteuners worden ontslagen, terwijl de managementoverhead blijft groeien.

Het college van bestuur is ingegaan op de uitdaging om te reageren op het manifest en gaat er volgende week over in debat. Gespreksleider is docent sociologie en Verontruste VU’er Boris Slijper.

De zaal gaat om 16: 30 uur open.

Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.