Christine Verbeke krijgt prijs voor beste bacheloronderzoek

NIEUWS

21 november 2013

Christine Verbeke krijgt prijs voor beste bacheloronderzoek

De prijs voor het beste bacheloronderzoek gaat dit jaar naar een scriptie over een nieuwe bron van energie: solar fuel. De winnares van de Universiteit Utrecht krijgt 1.500 euro.

Voor de vierde keer zette de Student Research Conference van universiteitenvereniging VSNU en University College Roosevelt het beste bacheloronderzoek in het zonnetje. Meer dan honderdtwintig studenten hebben hun werk ingestuurd. Uiteindelijk zijn 63 van hen uitgekozen.

Uiterst relevant en vernieuwend

Onder de inzenders waren ook studenten van acht hogescholen. Twee studenten van de Hogeschool Utrecht en de Hotelschool Den Haag kwamen door de selectie.

De studenten presenteerden hun onderzoek aan de jury, die Christine Verbeke (Universiteit Utrecht) tot winnaar uitriep. In haar onderzoek draagt zij een steentje bij aan solar fuel cells, waarin zonne-energie wordt opgeslagen. Ze had een “uiterst relevant en vernieuwend onderwerp”, aldus de jury.

Kooktoestel op zonne-energie

Zonne-energie scoort goed op de conferentie. De allereerste winnaar kreeg in 2010 de eerste prijs voor haar ontwerp van een kooktoestel op zonne-energie, dat bedoeld was voor de Afrikaanse markt.

De twee eervolle vermeldingen gingen dit jaar naar studenten van de Radboud Universiteit Nijmegen. Petrie van der Zanden onderzocht doceerstijlen en differentiatie in de klas en Jan Pille schreef over een soort minilaboratoria (biochips) waarin chemische reacties kunnen worden getest.

Ondervoeding bij ouderen

Vorig jaar ging de tweede prijs naar een hbo-scriptie. Twee studenten van de Hogeschool van Amsterdam ontdekten een verband tussen ondervoeding bij ouderen en een sterk afgenomen reuk- en smaakvermogen. De organisatoren zouden graag zien dat meer hbo’ers hun onderzoek insturen.

HOP/BB
BEELD: VSNU
hits 1656

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties