Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Personeel 27 maart 2018

Carrièreswitch: van docent naar piloot

Ze werkt nog een jaar door als docent bewegingswetenschappen, maar daarna kiest Rebekka Verheij voor het luchtruim.

“Als puber wilde ik bij de luchtmacht om jachtvlieger te worden. Om meer kans te maken bij de voorselectie, ging ik zweefvliegen”, vertelt Rebekka Verheij. “Mijn ouders vonden dat goed. Het vliegveld was ver bij ons uit de buurt, maar als ik zelf vervoer regelde, mocht ik het doen. Alleen besloot ik toch geen jachtvlieger te worden. Ik wilde geen geweld tegen mensen gebruiken. Dus ging ik biomedische technologie studeren en promoveerde ik daarna bij Bewegingswetenschappen.”

God roept

De afgelopen jaren werkte ze op een tijdelijk contract als docent bij Bewegingswetenschappen. “Ik ben superblij met mijn baan. Ik zou hier zo nog lang kunnen werken.” Toch had ze de afgelopen jaren het gevoel dat er een ander plan voor haar was. “Ik ervaar dat God mij roept. Dat begon heel vaag: anderhalf jaar geleden kreeg ik het idee dat ik naar het buitenland moet. Maar het buitenland is erg groot. Dus wat zou ik moeten doen?”

Gekkigheid

Het kwartje viel toen ze meer las over Mission Aviation Fellowship, een christelijke zendingsorganisatie, die piloten nodig heeft. Vorig jaar werd ze toegelaten tot de vliegschool van de organisatie. Veel zaterdagen staat Verheij op het vliegveld, en veel avonden zit ze achter de boeken. De kosten betaalt ze zelf. “Het is een stap in vertrouwen. Ik ben nog niet als piloot aangenomen, maar als ik dit jaar geen gekkigheid doe, is het waarschijnlijk dat ik de baan krijg.”

Vrijwilligerswerk

Dat betekent dat ze naar het buitenland zal emigreren. “Ik weet alleen nog niet waar. Het kan Afrika of Zuid-Amerika worden.” Daar zal ze als piloot humanitaire hulp bieden. “Medicijnen bezorgen, zendelingen vervoeren, opbouwhulp bieden en in geval van nood medische transporten.”
Rijk gaat Verheij er in elk geval niet van worden. “Je doet het werk op vrijwillige basis. Ik ben dus voor mijn levensonderhoud afhankelijk van mensen die mij sponsoren. Waarschijnlijk zullen er ook via mijn kerk inzamelingsacties gehouden worden. Dat komt wel goed.”

Floor Bal
BEELD: Rob Voss

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.