Bachelor aardwetenschappen bij elkaar houden

VU/UvA  22 maart 2017

Bachelor aardwetenschappen bij elkaar houden

De bachelors aardwetenschappen en aarde en economie gaan samen naar het Science Park. Dat stelde collegevoorzitter Jaap Winter gisteren voor aan de studenten van GeoVUsie.

Als de bètaverhuizing doorgaat, dan dreigen in de bestaande plannen de studenten van de faculteit aardwetenschappen verdeeld te raken over twee locaties: de pure aardwetenschappers zouden verhuizen naar het Science Park, terwijl de studenten van aarde en economie op de VU-campus zouden blijven. Dat is een slecht plan, liet studievereniging GeoVUsie eerder al weten. Collegevoorzitter Jaap Winter en decaan Guus Schreiber toonden begrip voor hun probleem: "We hebben heel hard zitten nadenken wat we hieraan kunnen doen', liet Jaap Winter gisteren weten in een bijeenkomst met de studenten.

Geen mensen verhuizen

Het voorstel van de bestuurders is nu om de studenten in de bachelorfase bij elkaar te houden: “Wij denken dat het goed zou kunnen werken als wij ook de opleiding aarde en economie samen met de bacheloropleiding aardwetenschappen naar het Science Park brengen. Dus niet nog meer medewerkers verhuizen, maar wel de bacheloropleiding naar het Science Park verhuizen”, zei Jaap Winter gisteren.

Of de bètaverhuizing en bètasamenwerking überhaupt nog doorgaat, is momenteel onzeker, omdat de gezamenlijke vergadering van de UvA afgelopen vrijdag tegen de begroting stemde die met de verhuizing gemoeid is. De deadline waarop er een go-no go beslissing wordt genomen over de samenwerkingsplannen is 31 maart, zei Winter gisteren ook.

Welmoed Visser

{ Lees de 5 reacties }

Volgens mij was de hele insteek van deze plannen altijd om onderwijs en onderzoek bij elkaar te houden... Ook ben ik heel benieuwd waar Jaap Winter de ruimte voor Aarde en Economie op het Science Park vandaan gaat halen? Of gaat hij zelf een gebouwtje bijbouwen?

Hoe kan er een hele bachelor verhuizen zonder dat er extra medewerkers verhuizen?

Waarom is iedereen toch zo sceptisch de hele tijd. Als wij bij de VU zeggen dat wij dat kunnen, dan is dat gewoon waar toch. Die UvA mensen moeten stoppen met dat kritisch denken.

@Eline, dit vind ik echt een hele rare reactie. Kritisch denken is een van fundamenten van de hele academische wereld. Dus het lijkt me meer dan logisch dat mensen op een universiteit kritisch zijn, vooral over hun eigen toekomst.

@Maikol, leuk dat je reageert. Je kan op verschillende manieren naar de feiten kijken. Wat bij jullie kritisch is, is bij ons eerder bijdehand. Wat hebben jullie überhaupt tegen Amstelveen?