Anonieme klager kwestie Nijkamp: 'slapeloze nachten gehad'

NIEUWS

Campus  23 februari 2015

Anonieme klager kwestie Nijkamp: 'slapeloze nachten gehad'

De anonieme klager die de controverse rond ruimtelijk economen Peter Nijkamp en Karima Kourtit veroorzaakte, heeft daar talloze slapeloze nachten van gehad. Dat zegt hij in een reactie onder het interview van Advalvas met de Leidse hoogleraar Richard Gill.

Gill, die zich intensief heeft bemoeid met de kwestie Nijkamp, heeft vorige week een verklaring op zijn website gezet over het publiceren van de klacht over het proefschrift van Kourtit van de anonymus, en diens correspondentie met de VU-ombudsman.

Over zichzelf afgeroepen

Gill zegt in het interview dat hij wist dat hij daarmee iets deed dat niet hoorde, maar dat hij zich toch geroepen voelde het document te publiceren vanwege de manier waarop de VU de kwestie behandelde, en de onzin die erover verscheen in de media.

De anonieme klager, die zich NN noemt, zegt zich te herkennen in Gills wroeging. ‘Dat is gerelateerd aan een gevoel waar ik zelf ook mee heb geworsteld’ aldus NN. ‘Natuurlijk is wat Kourtit en Nijkamp is overkomen een persoonlijk drama van ongekende proporties, maar ze hebben dit onheil echter over zichzelf afgeroepen.’

Uiterst zorgvuldig

Het is de eerste keer dat NN rechtstreeks van zich laat horen. Hij zegt ook nog dat hij bij het schrijven van zijn analyses 'uiterste zorgvuldigheid' heeft betracht om fouten te voorkomen. 'Tevens heeft een uitgebreid review-proces plaatsgevonden, waarbij een vijftal wetenschappers en nog enkele externe lezers betrokken zijn geweest.'

Peter Breedveld
hits 2537

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.