NIEUWS

Wetenschap 27 januari 2014

Acht Vici-beurzen voor VU-wetenschappers

reacties 1

De VU stond dit jaar vooraan bij het uitdelen van Vici-beurzen. Bijna een kwart van de wetenschappers die een beurs van ieder 1,5 miljoen euro van wetenschapsorganisatie NWO kreeg, zit bij VU en VUmc. Rector Frank van der Duyn Schouten is blij: “We zijn bijzonder trots op dit resultaat. Het bewijst dat in het klimaat aan de VU en VUmc onderzoek van hoog niveau gedijt."

Winnaars

Beurswinnaars zijn immunologie-expert Marjolein van Egmond, psychiatrische geneticus Danielle Posthuma, farmacochemicus Martine Smit, Jeroen Aerts (klimaatverandering en waterbeheer), hackingsdeskundige Herbert Bos, hersenwetenschapper Huib Mansvelder,  cognitieve psycholoog Christian Olivers en maankenner Wim van Westrenen.

Caesar

De  Vici-beurzen maken deel uit van het financieringsstelsel dat afgestemd is op verschillende fasen in de wetenschappelijke carrière van onderzoekers. Veni is voor pas gepromoveerde onderzoekers, Vidi-beurzen zijn voor onderzoekers die na hun promotie al enkele jaren onderzoek hebben verricht en Vici is voor senior onderzoekers die hebben aangetoond een eigen onderzoekslijn te kunnen ontwikkelen. De beurzen zijn genoemd naar een uitspraak van Julius Caesar na een gewonnen veldslag: Veni, vidi, vici (ik kwam, ik zag, ik overwon).

Floor Bal

{ Lees de 1  reacties }

hits 1
Door Marlies op 27 januari 2014

En een kwart van die VU-onderzoekers werkt aan een faculteit waar zeer binnenkort het mes in gezet gaat worden. Een klimaat waarin goed onderzoek gedijt..?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.