NEWS

Campus 20 December 2021

VU krijgt boze twittermeute over zich heen vanwege lichtjesfeest

Drie videoboodschappen van de VU hebben boze reacties opgeroepen op Twitter. De VU zou kerstfeest hebben verkwanseld voor een lichtjesfeest.

‘Normale mensen noemen dit Kerst…zoek hulp’, reageert Nico Wurzer.

‘Vrije Lichtjesfeest’? Ik weet niet waar jullie het over hebben. En nee, jullie hoeven het niet uit te leggen. Ik zit absoluut niet te wachten op een of ander politiek correct onzinverhaal verteld door een of andere woke randdebiel’, schrijft Drs. Vincent.

‘Bedoelen jullie Kerst? Mooi voorbeeld van marxisme overigens dat oude tradities vernietigd moeten worden om zo de nieuwe mens te creëren’, reageert Tarak.

Bijna zeventig mensen hebben gereageerd onder de post waarin de VU het VU Festival of Lights presenteert. De meeste reacties zijn negatief, vaak zelfs boos.

Morgen traditionele kerstviering

“Mensen denken blijkbaar dat dit een vervanging is voor het Kerstfeest, maar dat is niet zo”, zegt VU-woordvoerder Wessel Agterhof, “ik nodig iedereen die zich druk maakt uit om morgen om vier uur in te loggen bij de traditionele kerstviering. Dan zul je zien dat we echt nog wel Kerst vieren op de VU.”

Het VU festival of Lights is bedoeld om mensen uit verschillende tradities met elkaar te verbinden.“This is a VU-celebration inspired by ancient stories and religious traditions, such as Christmas, Divali and Chanuka. These traditions inspire us as academic community”, zegt collegevoorzitter Mirjam van Praag in de eerste video.

Die inclusiviteit past bij de VU, stelt Agterhof, “extern wordt dat niet altijd begrepen. Dat is geen reden om ermee te stoppen, maar het is wel de vraag of het zin heeft om dit extern uit te dragen.”

Welmoed Visser

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.