NEWS

Campus 30 August 2021

‘Diversiteitsbeleid heeft een te smalle focus op gender’ 

De VU doet niet genoeg tegen racisme en discriminatie van etnische minderheden, aldus een rapport van het culturele centrum The Black Archives. Chief diversity officer Ruard Ganzevoort begrijpt de kritiek. 

The Black Archives schrijft dat het woord racisme niet in het strategische instellingsplan van de VU staat, en dat de VU dus niet erkent dat er racisme is. Dat lijkt me een beetje flauw. 
“Analytisch is dat niet sterk, maar we moeten racisme wel explicieter benoemen. Het is goed dat The Black Archives aan de bel trekt, want het is waar dat er de laatste jaren meer aandacht is uitgegaan naar genderdiversiteit dan naar etnische diversiteit.”  

Hoe komt dat?
“Dat is relatief breed gezien zo. Ook de Europese Commissie, die een gendergelijkheidsplan van instellingen eist om in aanmerking te komen voor onderzoeksfinanciering, heeft die smalle focus. Op zich niet zo héél vreemd, want de helft van de wereldbevolking is vrouw en aan de universiteiten heeft rond de 20 procent van de studenten een niet-westerse achtergrond.” 

Maar dat deel wordt ernstiger gediscrimineerd. Een vrouw van kleur heeft meer last van discriminatie dan een witte vrouw. 
“Elke categorie heeft weer andere accenten, maar inderdaad: er moet meer expliciete aandacht zijn voor de discriminatie van etnische groepen.” 

U betreurt dat de rapporteurs van The Black Archives geen contact met u hebben opgenomen. In een opiniestuk op de site van Ad Valvas somt u op wat Diversity Office doet om racisme tegen te gaan: inventarisaties, rapportages, aanbevelingen; niet direct dingen die de toevallige voorbijganger zal opmerken. 
“Maar Black Archives is geen toevallige voorbijganger. Als de rapporteurs wat verder hadden gekeken, hadden ze gezien dat er wel degelijk inspanningen worden verricht.”

Maar als je bijvoorbeeld de klacht over de te witte staf neemt, de VU weet dat al jaren en nog is er weinig veranderd. 
“Dat komt door het aloude verhaal van de sollicitatiecommissie die zichzelf de vraag stelt waaraan een succesvolle academicus moet voldoen, en dan met criteria komt die de gemiddelde witte hoogleraar beschrijven. In een recent actieplan stellen we voor dat je ook kunt kijken naar de kandidaat die een team het beste aanvult. Vanuit dat principe zou de VU-staf elk jaar een beetje diverser moeten worden, totdat er een redelijke representatie van de studentenpopulatie is.”

Best moeilijk om chief diversity officer te zijn. Aan de ene kant verwijten ze je dat je te woke bent en daarmee de academische vrijheid bedreigt, aan de andere kant dat je niet genoeg doet voor diversiteit. 
“Je hebt in elk geval de zekerheid dat je het niet goed doet. Maar serieus: zo wordt het allemaal de polarisatie ingetrokken, gestuurd door de politici in Den Haag. Maar uiteindelijk ben ik niet zozeer geïnteresseerd in de vraag of we wel genoeg vrouwelijke auteurs lezen, maar benader ik het pragmatischer: welke blinde vlek hebben we waardoor onze studenten belangrijke inzichten gaan missen?” 

Lees ook Ganzevoorts reactie op het rapport van The Black Archives.  

 

Peter Breedveld
IMAGE: Vera de Kok (Wikimedia Commons)

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.