NEWS

Campus 14 June 2020

Een festival dat geen feest wilde worden

Nu het jaarlijkse Déja VU Festival vanwege corona niet kon doorgaan, regelde de VU afgelopen donderdag voor haar studenten een alternatief via livestream. Maar ondanks de DJ’s en de spectaculaire verlichting kwam de sfeer er niet goed in.

De donderdagavond op Uilenstede kan soms nogal luid uitpakken. De dreunende bassen en geschreeuw vanaf het balkon luiden het studentenweekend in. Maar deze donderdag was het opvallend stil. Ik had helaas de Konings-woningsdag van een paar weken eerder niet kunnen meemaken, dus ik hoopte dat er op Uilenstede een soortgelijk evenement zou plaatsvinden tijdens het Déja VU festival.

Een avond lang kijken naar een eenzame DJ op een dak is gewoon niet erg vermakelijk

Om 9 uur zat ik klaar met mijn huisgenoten voor de livestream. Die kwam prachtig binnen in onze woonkamer. Met de DJ’s van Uilenkatten op het dak van het hoofdgebouw, goede videografie, mooie lichten en een prachtig uitzicht was het goed in elkaar gezet. De DJ’s draaiden leuk en de muziek was prima. Alleen was de festivalsfeer moeilijk in huis te halen. Een avond lang kijken naar een eenzame DJ op een dak is gewoon niet erg vermakelijk als je doet aan social distancing. Een belangrijke factor van een festival is dus toch de menigte.

Nu waren er maar weinig kijkers. Het begon met een kleine 90 kijkers op YouTube, en zakte tegen 11 uur af naar zo’n 50. Jammer dat de promotie van het festival (één mailtje) kennelijk niet goed was overgekomen. Voor het eerst sinds ik op de Uilenstede-campus woon, vond ik het jammer dat er geen geluidsoverlast was.

Roos van Leerdam, student-reporter
IMAGE: RvL

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.