14 May 2020

'Deze crisis is echt een familyboost'

"Het is een gekke tijd. 17 maart werd bekend dat alle sportverenigingen gingen sluiten, waaronder dus ook mijn roeivereniging Nereus. Twee dagen na het nieuws ben ik naar mijn ouders in Brussel gegaan. Het leek me fijn om in de buurt te zijn van mijn familie. Ik was toen in de veronderstelling dat het maar voor een paar weken was, maar al snel gingen de grenzen dicht. Omdat ik zowel in België woon als in Nederland mag ik niet terug naar Nederland. Zodoende zit ik nog steeds bij mijn ouders.

Met z'n vieren in Brussel

Dat was wel even wennen. In Amsterdam woon ik nu al een tijdje op mijzelf, dus ik ben gewend om lekker te doen waar ik op dat moment zin in heb. Nu ik weer samen met mijn broer en mijn ouders woon, is dat wel even anders. Je kunt niet meer last minute bepalen hoe laat je eet. Maar ik ben alweer gewend hier thuis. Het is er gelukkig erg gezellig! Bovendien is het echt lang geleden dat we zo’n lange tijd met z’n vieren samen zijn. Dit is echt een familyboost. 

België iets strenger

De regels zijn in België iets strenger dan in Nederland. Hier in België mag je met maximaal twee mensen op straat, in Nederland zijn dat er drie. Aan de andere kant zijn ze in Nederland strenger met controleren. Als ik door Brussel fiets zie ik weleens groepen mensen bij elkaar staan; die houden zich dus niet aan de regels. In Nederland wordt streng gecontroleerd en krijg je vaak direct een hoge boete, hier zijn ze minder gefocust op het controleren. Ik kan niet zeggen welke aanpak beter is. Beide methoden blijken effectief.

Fanatisme erin houden

Hoewel de roeiverenigingen dicht zijn, ben ik steeds blijven trainen. Niet op de normale manier, maar met hardlopen of op de hometrainer. Ook heb ik speciaal een nieuwe racefiets gekocht. Om mij en mijn teamgenoten te motiveren om fit te blijven, hebben onze coaches een online klassement aangemaakt. Dat is een soort competitie waarin iedereen zijn thuis behaalde trainingsresultaten deelt. Zo houden we het fanatisme er een beetje in. Binnenkort gaan we die online wedstrijd ook met andere bootjes van Nereus doen. Dat wordt vast leuk; van de jongens winnen zal nog niet zo makkelijk zijn. 

Seizoen afgelast

Het was wel balen om te horen dat de roeicompetitie vervroegd is afgelopen. We maakten een goede kans om de landelijke competitie te winnen. We stonden er namelijk goed voor als team en onze coaches hadden ook hoge verwachtingen van ons. Uiteraard is het begrijpelijk dat het seizoen is afgelast. Gezondheid gaat nu eenmaal voor, en als zelfs de Olympische Spelen zijn afgelast, dan mogen wij natuurlijk niet zeuren. Volgend jaar gaan we het gewoon opnieuw proberen als team. Waarschijnlijk met dezelfde groep meiden. Eigenlijk zou een aantal na dit seizoen stoppen, maar omdat ze het roeien niet zo willen afsluiten, gaan ze toch nog een seizoen door.

Online studeren: heel prettig

Met de studie gaat het prima. Het online volgen van hoorcolleges deed ik eigenlijk al heel vaak omdat ik studie zo goed kon combineren met mijn trainingen. Ik vind dat zelf heel prettig. De groepsopdrachten en werkcolleges zijn nu ook online, dat is wel even wennen."

DOOR VERA MOERS

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.