26 January 2018

Het draait om discipline

“In dit blok heb ik één vak: ethiek. Dat is echt niet leuk! Ik heb het gevoel dat het niks met mijn opleiding te maken heeft, of met wat ik later wil gaan doen. Het is saai en langdradig. Natuurlijk heeft ethiek wel met economie te maken, bijvoorbeeld met bankiers enzo, maar het is me toch niet duidelijk wat het nut ervan is voor mij.

Volgende maand moet ik kiezen welke richting ik wil gaan doen: finance, marketing of accounting. Het wordt in ieder geval geen marketing. Dat is toch wat een creatiever vak, daar hoef je minder echt een opleiding in te volgen. Ik denk dat accounting meer bij me past, maar ik weet het nog niet zeker.

De eerste colleges van een vak komen er nog wel veel mensen, maar dat loopt steeds meer af

Ik vind het opvallend hoe weinig mensen naar hoorcolleges komen. De eerste sessies van een vak komen er nog wel veel mensen, maar dat loopt steeds meer af. Bij ethiek zitten misschien maar dertig man! Ik volg zelf alle colleges, ik heb er toch collegegeld voor betaald. Dat is mijn motivatie. Sowieso heb ik een soort 9 tot 5 werkhouding: als ik vanuit Zoetermeer naar de VU kom, wil ik graag mijn studiewerk af hebben voor ik weer naar huis ga.

Tot nu toe heb ik al mijn vakken gehaald. Als je alle werkcolleges volgt en je zaken op orde hebt, kan dat gewoon. Het ligt niet aan hoe slim je bent, maar aan je discipline. Bij het voetbal heb ik ook de mentaliteit om het uiterste eruit te halen, dat zie je ook wel bij mijn studie. Al haal ik geen hele hoge cijfers. Daarvoor zou ik nog beter moeten plannen.

Een groot pluspunt van de VU vond ik dat blok 2 afliep voor de kerstvakantie en blok 3 erna begon. Mijn broertje studeert aan de Haagse Hogeschool en hij had na de vakantie tentamens. Die heeft dus de hele tijd zitten leren. Ik kon echt uitrusten. Ik heb vrienden gezien, ben uit geweest, had een teamuitje, er is familie op bezoek geweest. Allemaal leuke dingen.”

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.