12 January 2018

Goede voornemens

Je kamer vaker opruimen, eerder beginnen met studeren of niet meer nagelbijten. Van oudsher is nieuwjaar de tijd om goede voornemens te maken en traditiegetrouw worden de meeste goede voornemens op zeer korte termijn ook weer in de ijskast gezet. Motivatie is niet de cruciale factor om van woorden tot daden over te gaan. In feite spelen tijdnood, financiële omstandigheden en sociale druk een doorslaggevende rol. Om goede voornemens te realiseren, moeten de omstandigheden door jou simpelweg beter worden geregisseerd. Wil je dit jaar meer studiepunten halen, probeer dan bijvoorbeeld minder tijd te besteden aan mail en sociale media!

Toen ik mijn sollicitatiebrief voor de Bètapartij schreef om mee te doen aan de verkiezingen voor de USR had ik ook veel goede voornemens. Zo had ik ideeën over het verbeteren van studentenbegeleiding, het aanscherpen van de informatievoorziening over studeren in het buitenland en het vergroten van studentbetrokkenheid.

En nu 2018 van start is gegaan, zul jij vermoedelijk ook verschillende goede voornemens hebben gemaakt. Het is daarbij belangrijk om te kijken naar je eigen waarden en normen en jouw missie binnen de universiteit. Waar krijg jij energie van? Doe je de dingen die echt bij jou passen? Daagt jouw studie je voldoende uit?

Doe jij de dingen die echt bij jou passen?

Misschien vind je het wel leuk om dit jaar eens iets heel anders te doen. En laten we eerlijk wezen: reizen, vrijwilligerswerk of au pair in het buitenland zijn toch doorsnee activiteiten? Om je voornemens dit jaar wél te realiseren moet je dus eenvoudigweg vaststellen of je de dingen die je doet ook echt leuk vindt om te doen.

Als het jou interessant lijkt om samen met andere raadsleden het beleid van de universiteit op diverse manieren te beïnvloeden, is de oplossing dus dichtbij: stel jezelf in 2018 kandidaat voor de universitaire studentenraad. Jouw ideeën en bijdrage aan de raad kunnen van cruciaal belang zijn voor je zelfontplooiing en ook voor de ontwikkeling van de VU. Sterker nog, als lid van hét medezeggenschapsorgaan voor studenten van de VU, zul jij voor het eerst een levensveranderend doel verwezenlijken.

Meld je aan voor de USR en realiseer een goed voornemen!

LIZ TEN BERGEN, vicevoorzitter

         

 

 

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.