08 February 2017

De VU is er voor de Nederlanders

De Vrije Universiteit is de beste universiteit in Nederland. Echt. Er is geen betere. Zelfs niet in Europa. Wij hebben de slimste wetenschappers met de beste theorieën. Geloof me. We hebben de leukste studenten ter wereld. Daar is nul twijfel over. Kijk maar naar de feiten. De andere universiteiten in Nederland, dat zijn losers. De UvA bijvoorbeeld stelt helemaal niets voor. Al hun onderzoeken mislukken. Hun studenten protesteren alleen maar. In plaats van hard te werken – zoals die van ons. En de Universiteit Leiden. Dat is de elite. Ze denken dat ze sterk zijn, maar ze zijn zwak. Ze weten niet wat er bij de gewone man leeft. Want die studeert daar niet. Wel bij ons. De VU is er voor de Nederlanders. We hebben natuurlijk ook buitenlandse studenten. En die zijn welkom hier. Natuurlijk. Maar ze moeten wel normaal doen. En voor hun studie betalen. Net zoals wij. Ze mogen geloven wat ze willen. In Allah, in Boeddha, of in die anderen. Maar wij zijn christelijk en we geloven in God. Laat daar geen twijfel over zijn. Want dit is een prachtige universiteit om te studeren. Echt waar.

'We moeten niet meer Jan en alleman toelaten'

Er zijn ook andere gevaren die onze universiteit bedreigen. Iedereen ziet het, behalve de bestuurders. Die geven liever geld uit aan dure feestjes en gebouwen terwijl de werkvloer lijdt. Het VU-bestuur is zwak en dom. Ze ontslaan mensen zomaar. Zoals mensen die ons ondersteunen met computers of zo. Die hebben we hard nodig. Als we de VU groter willen maken. En wat dacht je van de docenten? We hebben de slimste. We geven de beste vakken. Kijk maar in de collegezalen. Die zitten vol. Onderwijs is ons brood. Maar die docenten leven in armoede en krijgen geen promotie. Dat is stom. Dat gaat veranderen. Vanaf vandaag. Alle beslissingen die we nemen, of het nu gaat over onderwijs of onderzoek, moeten de VU beschermen. We moeten niet meer Jan en alleman toelaten. Dat is gevaarlijk. En we moeten stoppen met onzin-onderzoek naar klimaat of evolutie. Vanaf nu. Dus aan alle VU’ers, van de koffiejuffrouw tot de werkstudent, luister naar deze woorden. Jullie zullen niet langer genegeerd worden. We zullen de VU weer trots maken. God zegene jullie en onze fantastische universiteit! 

Referentie: Trump, D. J. (2007). Trump 101: The Way to Success.

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.