21 December 2016

Stream of consciouskerst

Kijk, het ging ongeveer zo: ik zei tegen mijn Verkering dat ik dit jaar gewoon een kerstboom wil en hij antwoordde dat ik vorig jaar nog had gezegd dat ik tegen dat valse Amerikaanse sentiment ben. En ik zei: dat zal allemaal wel maar het is hartstikke koud en ik wil binnen met een fles amaretto rond vals Amerikaans sentiment in de vorm van een boom kunnen zitten, is dat niet mijn goed recht als belastingbetalende burger? Hij herinnerde me eraan dat ik alles altijd alleen maar duurzaam, duurzaam, duurzaam wil en dat een kerstboom verre van duurzaam, duurzaam, duurzaam is. Ik vond dat we dan gewoon zo’n afgedankte scheve moesten kopen, die aan één kant plat is waardoor niemand ’m verder wil, die boom is er toch al, zonde als niemand hem neemt en hij zei: altijd als vleeseters zo’n soort argument gebruiken, vind je het onzin. En ik zei: vlees eten is ook onzin en hij vroeg hoe we dan duurzame versiering zouden regelen en ik dacht dat we dan zelf wel iets konden knutselen van gerecycled karton, dat draagt ook nog eens bij aan de kerstsfeer in huis.

Alsof zo'n kale, scheve kerstboom ook meteen benadrukt wat er voor de rest nog meer kaal en scheef aan je leven is

Hij zwichtte, natuurlijk, hij zwichtte, dus we vertrokken op de fiets naar Osdorp om een weesboom te kopen en we zochten er eentje uit die écht scheef was, écht kaal en écht waarschijnlijk anders niet verkocht zou worden, bonden hem achterop de bagagedrager en fietsten terug naar huis.

Nu staat er al twee weken een lege weesboom in de woonkamer te wachten op gerecyclede versiering. Hij maakt het hele huis ongezellig. Alsof zo’n kale, scheve kerstboom ook meteen benadrukt wat er voor de rest nog meer kaal en scheef aan je leven is. Om de boom te ontvluchten, zit ik nu dagelijks tot 20 uur in de studiezaal op de 14de. Gelukkig hebben ze het op de VU wel heel feestelijk gemaakt.

 

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.