NEWS

Campus 16 December 2013

Café Uilenstede gaat dicht

Het is voorbij. Na 38 jaar sluit Café Uilenstede in de zomer zijn deuren. Nu de campus van Uilenstede op de schop gaat, wordt het pand afgebroken. Daarmee stopt verhuurder Duwo meteen het huurcontract van het café.

“Normaal zou je je als huurder verzetten tegen dit soort plannen”, zegt kroegbaas Fred Eikelenstam. “Maar wij zijn een stichting waar Duwo zelf in het bestuur zit. Dus protesteren gaat moeilijk.”

“Café Uilenstede is niet meer van deze tijd”, zegt Marja Weverling van Duwo. “Soms moet je dingen veranderen. Ik denk dat de meeste studenten het niet erg vinden.” Het café zelf wordt afgebroken om een groter toegangsplein te creëren. “De supermarkt krijgt ook een andere plek.”

Vanaf begin 2015 zal er andere horeca naar Uilenstede komen. Hoe dat eruit gaat zien, weet Weverling nog niet. “We hebben veel met studenten overlegd, zodat er iets komt wat leuk is voor de student van nu én de student van de toekomst.”

Eikelenstam, al 25 jaar werkzaam bij café Uilenstede, heeft een optie gekregen om een soortgelijk café op de Spinozacampus in Amsterdam-Zuidoost te openen. “Daar denk ik nog over na.”

UPDATE: DUWO is verbaasd over de protestactie.

Floor Bal
IMAGE: Café Uilenstede

Reply?

Stick to the subject, and show respect: commercial expressions, defamation, verbal abuse and discrimination are not allowed. The editors do not argue about deleted responses.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.