Blogs & columns

Uit enorme boxen schalt de stem van Dua Lipa over de Nieuwe Herengracht: “Watch me dance, dance the night away.” De titelsongtekst van de Barbie-film is op het schaarsbekl

Deze zomer kwam ons boek De nieuwe minderheid uit. Interviews verschenen in NRC, Trouw en Het Parool en in de Vlaamse dagbladen De Morgen

Iedereen krijgt vroeg of laat in het leven te maken met verlies en rouw.

Een carrière in de wetenschap is behoorlijk ongezond. Academici brengen het grootste deel van hun tijd zittend door. Achter hun computer, om e-mails te typen of te worstelen met de administratie.

Social safety is incredibly important. A lack of social safety has a great negative impact on study results and mental health.

Wat een rat dacht ik, toen ik hoorde dat een samenvatting van mijn onderzoek gelekt is vanuit Den Haag naar de pers. Dan heb ik toch nog liever een muis die door het NU-gebouw rent.

Tijdens mijn stage huisartsgeneeskunde in Engeland loop ik een dag mee met een van de district nurses.

‘Aan de Amsterdamse grachten, heb ik heel mijn hart voor altijd verpand.’ Ik was een jaar of 8 toen ik dit voor het eerst zong op de toneelschool, ergens in Amsterdam-Oost.

Flavia Ercoli kwam in december vorig jaar bij het Student Wellbeing Point nadat ze vanuit Duitsland naar Nederland was verhuisd om psychologie te studeren.

Voor de enorme huizen aan de Apollolaan staan de grasvelden vol met kunst. Als ik er langsloop denk ik vaak aan woekerende familiedrama’s achter gesloten deuren, waarover wordt gepraat met de duurste psychologen.

In een tweet schrijft Elon Musk: ‘Some hate humanity, but I love humanity so much.’ Volgens sommige personen is Musk een genie. Anderen vinden hem een gek.

"After my exam tomorrow, I just have three more weeks of class until the summer vacation. I feel like everything falls into place right now.

Popup-Niks-missen-2.png