Blogs & columns

Sexual misconduct is one of the most pressing issues on campus. Simply put, it's time that we, as an institution, open an eye to the uncomfortable truths.

‘Aan de Amsterdamse grachten, heb ik heel mijn hart voor altijd verpand.’ Ik was een jaar of 8 toen ik dit voor het eerst zong op de toneelschool, ergens in Amsterdam-Oost.

Reality-tv is een verslavende drug. Ik gebruik geen pillen, maar ik stel me zo voor dat het bingen van Temptation Island of Ex on the Beach je dezelfde combinatie van zelfbevestigende euforie en wegrottende hersenen geeft als overmatig xtc-verbruik.

Je hebt de cijferstrijd in het schooladministratiepakket Magister gewonnen, de middelbare school afgemaakt, een studiekeuze gemaakt. Vink, vink, vink. Waarderend knikt de samenleving. Vink.

Een diepe zucht. Student Maria: Even bijkomen, ik heb tegen deze afspraak opgezien. Ik weet niet waar ik moet beginnen…
Ik studeer al zo lang; soms gaat het, soms gaat het niet. Ik heb last van trauma’s en daaraan werken kost me zo veel energie.

Het liefst zou ik alles van mijn patiënten willen begrijpen. Na een consult wil ik snappen wat voor een persoon iemand is en wat diegene belangrijk, leuk of boeiend vindt.

Premier Rutte heeft namens de regering excuses gemaakt voor de rol van de Nederlandse regering in het onmenselijke systeem van de slavernij. De premier noemde het een misdaad tegen de mensheid.

Au! Het schuurt momenteel op veel plekken tussen traditie en inclusiviteit. Feit is dat de Nederlandse geschiedenis grotendeels bepaald is door witte christelijke heteromannen, en dus zijn zij oververtegenwoordigd in veel historische gebruiken, symbolen en kunst.

Flavia Ercoli kwam in december vorig jaar bij het Student Wellbeing Point nadat ze vanuit Duitsland naar Nederland was verhuisd om psychologie te studeren.

Voor de enorme huizen aan de Apollolaan staan de grasvelden vol met kunst. Als ik er langsloop denk ik vaak aan woekerende familiedrama’s achter gesloten deuren, waarover wordt gepraat met de duurste psychologen.

In een tweet schrijft Elon Musk: ‘Some hate humanity, but I love humanity so much.’ Volgens sommige personen is Musk een genie. Anderen vinden hem een gek.

"After my exam tomorrow, I just have three more weeks of class until the summer vacation. I feel like everything falls into place right now.

Popup-Niks-missen-2.png