Blogs & columns

Nog een week en dan krijgen mijn cogroep en ik ter afsluiting twee mondelinge examens. We hebben inmiddels een jaar coschappen erop zitten en kachelen in ons treintje door.

Ik kreeg mijn ontwikkelde foto’s van Koningsdag terug en besefte dat ik iets wil zeggen hierover. Ik zie het feest vooral als het zoveelste excuus voor de Nederlander om zich overdag onbeschaamd klem te zuipen.

Toen het Sovjetleger in 1956 de opstand tegen de communistische regering in Hongarije neersloeg bestormde een woedende menigte in Amsterdam het hoofdkantoor van de Communistische Partij Nederland (

"Dit jaar ben ik echt naar Amsterdam toegegroeid. Ik heb meer mijn leven hier, hoewel ik officieel nog bij mijn ouders woon.

Toen Costanza Spadafora ging werken bij het Student Wellbeing Point had ze net een moeilijk jaar achter de rug.

“A lot of people don’t know what I do when I tell them I study anthropology. It is not as well known as other studies.

Ik heb nu zo lang opgesloten gezeten in deze zelfde twaalf vierkante meter dat een avontuurtje naar het buitenland als muziek in mijn oren klinkt.

“After being in Mumbai for over a month I am back in the Netherlands. I had to adjust to living on my own again. Other than attending university, I have been spending time with my floormates.

Waarom ben ik eigenlijk lid geworden van de universitaire studentenraad? Nou, ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat er achter de schermen van organisaties gebeurt.

“Vanmorgen kwam ik in de trein een maatje van de middelbare school tegen. We zaten even te kletsen, en ja, dan heb je het over de oorlog. Het is toch absurd dat dit gebeurt?

In de brief die de VU in december naar al haar medewerkers thuis stuurde las ik de volgende zin: ‘want met een nieuwe IT-infrastructuur zijn we beter uitgerust voor de eisen van de toekomst’.

Wat is de balans van twee jaar corona? Een van de grootste raadsels is hoe de coronamaatregelen op de universiteiten hebben geleid tot een normalisering van alles wat we eigenlijk abnormaal zouden moeten vinden.

Popup-Niks-missen-2.png