Blogs & columns

Ons sociale leven werd afgelopen jaar dramatisch beperkt door de coronamaatregelen. Ons onderwijs veranderde van een gezonde on-campuservaring naar eindeloze Zoom-calls en Zoom-colleges.

Het is leuk om in een huis te wonen waar hele generaties studenten je voor zijn geweest. Het voelt alsof je constant artefacten tegenkomt.

Nu het einde van de coronatunnel in zicht komt, zijn we met z’n allen druk bezig om te bedenken hoe het ‘nieuwe normaal’ eruit gaat zien.

Op de Zoom-achtergrond van mijn nieuwe coassistent-collega hangen stropdassen van zijn vereniging. Na lang wachten zijn we eindelijk begonnen met onze coschappen.

Have you always dreamed of being the brains behind a superhero? Now is your chance!

“We hadden dit jaar voor het eerst meivakantie op de VU. Mijn zus studeert aan de UvA en had vorig jaar al een meivakantie.

“I am at the university right now because I just had an on-campus class. It went great. Initially we were with two groups, but there weren’t enough people since some people were quarantined or in another country.

“Ik mis het om tijd voor mezelf te hebben, om even wat rust te hebben. Ik ben al het hele jaar bezig met óf studeren óf werken.

Vorig jaar om deze tijd gaf ik voor het eerst online onderwijs, in de veronderstelling dat het voor één keer en nooit weer zou zijn.

"Ik heb een nieuwe studiegroep en daardoor heb ik elf nieuwe mensen leren kennen.

De nacht voor mijn vijfde-dag-test slaap ik onrustig, ik word ruim een uur vóór mijn wekkertijd wakker.

Popup-Niks-missen-2.png