Popup-Niks-missen-2.png

24 juni 2020

'Zondag ging ik met 10 vrienden naar Walibi'

Nederland versoepelt de coronamaatregelen, en ik ook. Ik sta er wel wat losser in, merk ik. Aan het begin van deze pandemie was ik erg streng voor mezelf, al was dat toen zeker nodig. Drie maanden lang zag ik alleen mijn familie en mijn vriendin. Op een gegeven moment begon ik mijn vrienden echt wel te missen.

Nu zie ik zo langzamerhand mijn vrienden weer in het echt. Het begon met het kijken van een film op anderhalve meter afstand van elkaar, maar nu we gaan er ook echt samen weer op uit. Afgelopen zondag gingen we bijvoorbeeld met een groep van tien naar Walibi. Dat had ik een paar maanden geleden echt niet gedaan. We zijn ons wel nog bewust van de maatregelen; zo verdeelden we onze vriendengroep over vijf auto’s. Maar met de anderhalvemeterregel gingen we toch soepeler om dan voorheen.

Propedeuse in zicht

Het gaat goed met mij. Ik ben bezig met mijn laatste vak van dit jaar. Het was nog wel even spannend of ik dat vak dit studiejaar nog kon volgen. Een groot deel van de lessen vindt namelijk plaats in het laboratorium op de VU, maar de universiteit hield haar deuren een flinke tijd gesloten door corona. Het praktische deel van het vak zou starten op 15 juni, laat dat nu net precies de dag zijn dat de VU haar deuren weer opende voor praktische colleges. Daar was ik heel blij mee! Als dat niet was gebeurd, had ik dat vak door moeten schuiven naar volgend jaar en dan had ik mijn propedeuse niet gehaald.

Naar de Keukenhof en Zuid-Frankrijk

Het jaar zit er al weer bijna op en de zomer staat voor de deur. Het plan was om met mijn familie naar Spanje te rijden en daar te gaan rondtrekken. Dat gaat helaas niet door. Het verplaatsen van hot naar her en het verblijven in verschillende accommodaties is nu niet zo verstandig. In plaats daarvan gaan we met het gezin de toerist uithangen in Nederland. We gaan naar trekpleisters, waar je normaal als Nederlander niet zo snel naar toe gaat, zoals de Keukenhof en de Zaanse Schans. Daarnaast ga ik met mijn vriendin en haar familie naar hun zomerhuis in Zuid-Frankrijk.

Met neef woonruimte zoeken

Ook ga ik deze zomer gebruiken om uit huis te gaan. Ik ga deze week op zoek naar een extra baantje om nog meer geld te verdienen. Met mijn neef ben ik ondertussen druk aan het zoeken naar woonruimte. Hij is ongeveer even oud als ik. Hopelijk vinden we snel een leuk huis voor ons tweeën.

VERA MOERS

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.