Popup-Niks-missen-2.png

15 maart 2022

Zingend de trappen van het stadion betreden

Wat als alles weer mag? Dan zou ik op een Champions League-avond van Ajax de zenuwen weer voelen. Na de post van het mediateam van Ajax begint de spanning op te lopen. Je voelt het de hele dag.

Op tijd naar Amsterdam, wat eten en genieten van de menigte in plaats van als enige. In de rij voor de ingang een praatje maken met een fan in plaats van op de bank zitten kijken naar een reclame, ingesproken door een irritante stem. Zingend de trappen van het stadion betreden in plaats van neuriën op je stoeltje in de woonkamer beneden. Bier in een beker van plastic in plaats van een glaasje water met prik. Te vaak gebruikte toiletten in plaats van een schone bril waar je niet op de hygiëne hoeft te letten.

Gewoon niet normaal
Veel studenten maken nu voor het eerst een open campus mee, vaak nadat ze hun laatste schooljaren grotendeels online doorbrachten. Voor het vak Formuleren (onderdeel van Media & Journalistiek) blogden zij over hun ervaringen én verwachtingen. Ad Valvas koos de 5 beste blogs uit.

Het magische moment dat je telkens weer meemaakt tijdens het zien van het veld bij binnenkomst in plaats van een oppervlakkig beeldscherm waar niks binnenkomt. De stadionspeaker die de namen opnoemt gevolgd door luid gejuich van het publiek in plaats van het voorlezen van de namen door de commentator zonder repliek. De volle beleving vanaf het eerste fluitsignaal in plaats van zitten achter een scherm zonder kabaal. De euforie na een doelpunt en het omhelzen van iedereen in plaats van opspringen uit je stoel zonder iemand om je heen. Iedereen in het stadion furieus na een verkeerde beslissing in plaats van denken dat je het misschien verkeerd hebt gezien. Het publiek als twaalfde man waar de ploeg zijn vruchten van plukt in plaats van de geluidstechnicus die op het knopje ‘juichen’ drukt. Feest na de wedstrijd in plaats van op tijd naar bed gaan.

Terug naar huis in een overvolle, toch gezellige trein in plaats van slapen in dezelfde ruimte waar je morgen voor school moet zijn. Eenmaal thuis denken aan wat je hebt meegemaakt, geeft meer voldoening dan denken aan wat je meegemaakt zou kunnen hebben. Samenzijn is wat het echte leven mooi maakt.

Bob den Hertog eerstejaars Media & Journalistiek