Popup-Niks-missen-2.png

20 september 2018

Zeven jaar vooruit

De voorzitter vraagt (1)

Wow, wat hadden we een mooie opening van het academisch jaar! Met minister Hugo de Jonge en prachtige verhalen van studenten en medewerkers op het podium over hun bijdragen aan Creating Bright Communities. Zelf sprak ik op deze traditionele plechtigheid over de vernieuwingen die we als college willen aanbrengen in ons onderwijs en in onze gemeenschap. Om samen nog beter te worden. Aan de slag dus!

Ik hoop dat jullie de moeite nemen om met mij mee te denken over de toekomstTerwijl jullie je weer storten op taken als werken, studeren, onderzoeken, doceren en vast nog veel meer, heb ik mij voorgenomen om voortaan vaker met jullie te ‘praten’ via Advalvas. Want ik ben nieuwsgierig naar jullie meningen, licht graag toe wat we doen en ik sta open voor feedback, kritiek en - liefst nog - goede ideeën. Tegelijkertijd zie ik ook dat gewoon bij me binnenlopen om een boom op te zetten over dit soort thema’s best lastig is, met mijn volle agenda.

Graag praat ik met jullie over strategie voor de periode 2020-2025.

Wat is je droom?

Het is 2025: wat hoop je dan over de VU te kunnen zeggen? Laat het weten!
VU-voorzitter Mirjam van Praag werkt aan het strategisch toekomstplan voor de VU. Advalvas verzamelt voor haar de antwoorden, van medewerkers én studenten. Reageren kan onder deze column of per mail.

Die gesprekken wil ik op zoveel mogelijk manieren met iedereen aangaan. Het liefst met álle studenten en medewerkers. Wat is onze droom en wat zijn onze wensen? Wat voor universiteit willen we over zeven jaar zijn? Welke veranderingen zien we in onze omgeving die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van onze universiteit? Denk aan robotisering, internationalisering of misschien wel andere wensen van toekomstige studenten. Wat zijn onze sterke kanten? En wat zijn onze minder sterke kanten? Waarin onderscheiden we ons van andere universiteiten? Op welke terreinen willen we het verschil gaan maken en hoe? Wat is daarvoor nodig? Hoe gaan we dat bereiken? Met de antwoorden op dit soort vragen en de gesprekken die daaruit volgen zal ons nieuw Strategisch Instellings Plan bijna vanzelf tot stand komen.

We gaan het stap voor stap aanpakken. De komende tijd zal ik vanaf deze plek gerichte vragen aan jullie stellen over onze VU. En ik hoop van harte dat jullie de moeite nemen om met mij mee te denken over de toekomst. Ik begrijp dat je, als student, misschien denkt: Kan mij het schelen, ik ben dan toch allang weg? Maar… ik heb jullie input nodig en als jullie later alumni zijn, is het ook voor jullie beter als de universiteit floreert en beroemd en bejubeld is. Dus… laat van je horen!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.