Popup-Niks-missen-2.png

05 april 2019

Wij zijn die 7 miljard druppels

Als we het hebben over een waterdruppel gaat het feitelijk om een triljard watermoleculen. En als we het over veel meer druppels hebben, spreken we van een waterfles, een meer of zelfs een oceaan. Hoewel de impact van een enkele druppel of een enkele molecuul zo goed als niets lijkt voor te stellen, zijn het juist die moleculen en druppels die in groten getale wel degelijk het verschil in ons leven weten te maken. Vloedgolven die landschappen compleet veranderen en regenbuien die doorslaggevend zijn voor een goede oogst bestaan immers voornamelijk uit die watermoleculen.

Hoewel de opbouw van water voor de meesten van ons bekende stof is, lijkt zoiets vergelijkbaars minder vanzelfsprekend als we kijken naar de totstandkoming van prestaties van onze medemens. Onder het mom van ‘one man can change the world’ zien we soms revolutionaire en prachtige prestaties voorbijkomen. Terwijl het simpelweg niet de kracht van een eenling kan zijn, maar de som van de inspanningen van veel meer mensen die samen voor deze prestaties verantwoordelijk zijn.

Wij zien alleen nog de hele vloedgolf die het landschap verandert, maar niet meer de afzonderlijke waterdruppels waaruit de vloedgolf bestaat. Wat ik wil zeggen: onderschat jouw talenten en capaciteiten niet, want ook die komen onze mooie wereld ten goede. Een simpele regenbui of een stromend stuwmeer bestaat uit ontelbaar veel druppels; die zijn echt onmisbaar.

Al is onze samenleving op het gebied van succes individualistisch ingesteld, samen vormen wij de wereld. Samen zijn wij die zeven miljard druppels die het verschil maken, samen zijn wij de winnaars van morgen.

Rida Hamdi
algemeen raadslid

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.