Popup-Niks-missen-2.png

08 februari 2018

Wat gebeurt met de Nationale Studenten Enquête?

Zij is er weer, de jaarlijkse Nationale Studenten Enquête (NSE). Elk jaar krijgt iedere student in heel Nederland de kans om kritisch te kijken naar zijn eigen studie en universiteit. De vragenlijst is heel breed en gaat van roosters tot hoe uitdagend je onderwijs is. Het zijn beslist interessante vragen om over na te denken, maar wat gebeurt er nou eigenlijk met al die verzamelde input?

Allereerst worden alle uitslagen uit de enquête teruggekoppeld naar de universiteit. Zo wordt jouw commentaar direct teruggekoppeld naar de mensen die hier echt iets mee kunnen. Zo bleek vorig jaar dat er nog wat werk aan de winkel was voor internationalisering. Verschillende bestuurslagen, medezeggenschap en zelfs studieverenigingen werken hier nu hard aan.

Wil jij echt iets veranderen aan je studie? Vul de NSE in!

En de uitslagen worden online gepubliceerd op www.studiekeuze123.nl . Waarschijnlijk doet de naam van deze site wel een belletje bij je rinkelen. Hier gaan namelijk heel veel scholieren naar toe om hun studiekeuze te maken. Alle informatie en de ranking van universiteiten en studies worden samengesteld op basis van de NSE. Ook het label van topstudie wordt verkregen op basis van deze resultaten. En de VU heeft er nogal een paar. Zo is onze bachelor aardwetenschappen al vier jaar op rij een topopleiding.

Voor zoiets belangrijks als de NSE moet je natuurlijk een goed communicatieplan hebben. Het leukst is dan om ‘bekende’ studenten te vragen mee te denken. Daarom staat onze eigen Yassine Daia op de NSE-posters die in alle universiteiten en hogescholen hangen. Laatst kreeg hij een ‘snapje’ van iemand die hem in de wc had zien hangen op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Grappig, toch?

Mocht je nou echt iets willen veranderen aan je studie of wil je scholieren graag voorzien van alle informatie die ze nodig hebben voor hun studiekeuze of wil je gewoon mooie prijzen winnen (ja, dat kan ook!), vul dan de NSE in. Er staat een linkje in je VUmail.

IRIS VAN ESSEN, raadslid 17/18

 

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.