Popup-Niks-missen-2.png

21 maart 2022

Waarom ben ik mezelf zo aan het pushen geweest?

Ik heb nu zo lang opgesloten gezeten in deze zelfde twaalf vierkante meter dat een avontuurtje naar het buitenland als muziek in mijn oren klinkt. Ik wil al jaren een rondreis maken door (Zuidoost-) Azië, en dan ligt mijn hart vooral bij Japan. Ik wil de Sakura zien!! Maar ik zit er ook over na te denken een tijdje in Australië te verblijven. Het maakt me niet uit of dat nou is voor een werkvakantie of een tijdje studeren. Misschien wil ik daar wel mijn master volgen.

De maatschappij kan wel eventjes wachten tot ik me erin gooi als goede burger

De grootste ontdekking die ik heb gedaan in deze coronaperiode is dat ik wel een beetje klaar ben met de verwachtingen die ik mezelf de afgelopen jaren heb opgelegd. Ik ben jong, gezond en wil meer leren van de wereld, dus waarom ben ik mezelf zo aan het pushen geweest om een studie af te ronden en een baan te vinden?? Ik heb mezelf nog niet eens gevonden! Mijn mental health is op een all-time low en ik kan niet genieten van dingen zoals ik dat voorheen deed.

Gewoon niet normaal
Veel studenten maken nu voor het eerst een open campus mee, vaak nadat ze hun laatste schooljaren grotendeels online doorbrachten. Voor het vak Formuleren (onderdeel van Media & Journalistiek) blogden zij over hun ervaringen én verwachtingen. Ad Valvas koos de 5 beste blogs uit.

Misschien is het daarom een goed idee om het over een andere boeg te gooien. De maatschappij kan wel eventjes wachten tot ik me erin gooi als goede burger.

Dat is het ding, toch?? Deze hele periode zijn we gefocust geweest op dat we het eventjes uit moeten zitten, maar tijd gaat gewoon door. Ik ben straks heel wat tijd kwijt geraakt aan deze pandemie, en alles had anders kunnen zijn. Maar hier ben ik, en op deze manier ben ik gegroeid. Dus nu is het zaak dat ik voor mezelf ga zorgen, en het realistisch aanpak. De pandemie heeft ons geraakt, en ons gevormd, en nu moeten we leren hoe we daarmee om moeten gaan. Wat ga ik doen na corona?? Ik ga op zoek. Naar mezelf, naar geluk, wat je het ook maar wilt noemen. Maar eerst?? Eerst ga ik naar buiten.

Brechtje van der Brug derdejaars Journalistiek

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.