Popup-Niks-missen-2.png

14 november 2019

Waar zie jij jezelf over een jaar?

Sinds september ben ik, samen met tien enthousiaste medestudenten, lid van de universitaire studentenraad. Wij zijn elf totaal verschillende mensen en dat vind ik prachtig.

Waar zie jij jezelf over een jaar? Typisch zo’n vraag die je op een sollicitatie of een ander belangrijk gesprek kunt verwachten, maar nu stel ik de vraag aan mijzelf. Want ja, wat hoop ik dit jaar te bereiken? Mijn antwoord daarop is: veel, heel veel. Ik ben erg ambitieus, maar ik probeer wel altijd realistisch te blijven. Het stellen van zo’n sollicitatievraag kan mij helpen om alles inzichtelijk te maken. Naast de dingen die ik wíl doen, zijn er ook veel activiteiten die ik móét doen. Buiten de studentenraad studeer en werk ik en ik doe ook nog eens vrijwilligerswerk. En ik heb leuke vriendinnen en lieve familie met wie ik graag tijd doorbreng. Als deeltijd raadslid moet ik dus prioriteiten stellen. Mijn ambities en doelen liggen op de volgende vier terreinen: welzijn, peer-review, duurzaamheid en toegankelijkheid van onderwijs.

Dat ik welzijn vooropplaats is niet zo vreemd omdat ik verpleegkundige ben. Bij welzijn doel ik natuurlijk op studentenwelzijn. Steeds meer studenten lijden onder stress en krijgen burn-outs. Het is misschien makkelijker om deze problemen te negeren, maar nietsdoen is echt geen optie omdat studenten dan nog ernstiger vastlopen.

Studentenwelzijn kwam aan bod tijdens onze openbare raadsvergadering waarin wij ons idee voor een Health Week presenteerden. In die week willen wij vijf thema’s behandelen: EHBO, mentaal, fysiek, voeding en ontwikkeling.

Ik vind peer-review, collegiale of onderlinge toetsing, erg belangrijk omdat zowel studenten als docenten daarbij gebaat zijn. Studenten kunnen heel veel van elkaar leren door peer-review. En als we die optimaal inzetten, nemen we ook een hoop werkdruk bij docenten weg.

Duurzaamheid is en blijft een belangrijk onderwerp, en niet alleen omdat het nu overal zo hoog op de agenda staat. Ik vind dat wij mensen verantwoordelijk zijn voor natuur en dier. Verandering begint bij jezelf en kan klein beginnen. Denk aan: minder plastic gebruiken en dus minder wegwerpartikelen kopen. Het is aan ons om zorg te dragen voor milieu en klimaat.

Ten slotte de toegankelijkheid van onderwijs. Iedereen zou moeten kunnen participeren in het onderwijs, zonder hinder te ervaren. Wij zijn als mensen heel divers, daardoor hebben we ook verschillende behoeften. Door meer aandacht te hebben voor elkaar, kunnen we er samen voor zorgen dat iedereen op een fijne manier onderwijs kan volgen. Ik hoop hieraan bij te dragen.

Nadia Ait Hammou
algemeen raadslid
n.ait.hammou@studentenraadvu.nl

Nadia USR

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.