Popup-Niks-missen-2.png

14 juni 2019

Van gedachte veranderen

Kwart voor één, eindelijk pauze. Al de hele ochtend kijk ik ernaar uit: mijn dagelijkse snackmomentje. Ik baan mijn weg over het campusplein naar de Spar. Goh, wat heb ik toch zin in een chocolademuffin. Ik loop de trap op, ga naar binnen en ben dan nog maar een handgreep verwijderd van mijn chocolate craving. Met volle overtuiging sluit ik een exemplaar liefdevol in mijn armen en meld me bij de lange rij voor de kassa. Maar net als ik op het punt sta om af te rekenen, dringt de geur van een ander baksel mijn neus binnen. Saucijzenbroodjes. Vers gebakken saucijzenbroodjes. Denk Joey, denk. Je kunt nog terug. Afgerekend is afgerekend. Ik draai me om, leg de muffin terug en pak een saucijzenbroodje uit de vitrine. Bij nader inzien heb ik toch meer zin in een lekkere warme snack. Gelukkig mag je van gedachte veranderen.

Een uurtje later begeef ik me in de buurt van een rumoerige foyer in het hoofdgebouw. Er blijkt een debat te zijn tussen Frans Timmermans en Manfred Weber over Europa. Interessant, ik besluit eventjes te gaan kijken. Ik constateer dat ik me vrijwel niet kan vinden in de standpunten van de kandidaat in het lichtblauwe overhemd. Wat kraamt hij een onzin uit. Thuis kijk ik het debat op tv terug. Dit keer luister ik aandachtiger. Hmm, in de discussie over klimaat had die man eigenlijk toch wel een punt.

Net voor het slapen gaan, sla ik mijn laptop open en log in op Studielink. Voor de zoveelste keer dit jaar word ik begroet door dezelfde witte pagina met blauwe letters. Het wordt nu langzamerhand toch wel tijd om een keuze te maken. Welke richting wil ik op? Vier jaar geleden begon ik een bachelor geneeskunde aan de VU. Maar wil ik ook daadwerkelijk arts worden? Mijn muis beweegt zich over het scherm. Nog een paar clicks en het is gebeurd. Ik voel dat ik aarzel. Alweer. Wat houdt mij hierin nu eigenlijk tegen? Ik hoef toch niet per se altijd bij mijn eerste keuze of ingeving te blijven? Waarom luister ik op dit gebied zo slecht naar nieuwe inzichten en sta ik zo kramprachtig tegenover verandering? Ik moet toch gewoon doen waar ik gelukkig van word? Na lang nadenken druk ik dan eindelijk op de knop. Ingeschreven. Een opleiding tot wiskundeleraar aan de HvA. Wat fijn dat je van gedachte mag veranderen.

Joey Versteeg, vicevoorzitter
j.versteeg@studentenraadvu.nl

Joey Versteeg USR

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.