Popup-Niks-missen-2.png

10 maart 2021

Stel je verkiesbaar

We zijn al ruim over de helft van dit studiejaar, wat vliegt de tijd. Onze raad is inmiddels druk op zoek naar zijn opvolgers. We zijn dus volop bezig met het werven van nieuwe leden. Daarom wijd ik deze blog aan de medezeggenschapsverkiezingen.

De verkiezingen van de ondernemingsraad zijn deze week. En de studentenraadsverkiezingen vinden volgende maand alweer plaats: van maandag 19 tot en met donderdag 22 april.

Wil jij iets te zeggen hebben over het beleid rondom online proctoring of werk je liever aan de verbetering van het studentenwelzijn? Stoor jij je ontzettend aan hoe je hier onderwijs krijgt en heb je ideeën hoe dat structureel anders en beter kan?
Ben je op zoek naar een platform om van je te laten horen? Schroom dan vooral niet om contact op te nemen met ons via onze socials (@vu.usr) of om informatie op te vragen bij een van onze partijen. Mail ons, voor de SRVU studentenbond is het adres: bestuur@srvu.org en voor de Universiteitspartij (UP), mail naar universiteitspartij@gmail.com.

Een raadsjaar is een buitengewone kans voor de ontwikkeling van je persoonlijkheid

Ik kan iedere student echt van harte aanraden om een raadsjaar te doen. Het is een jaar waarin je de organisatie van binnenuit leert kennen. Bovenal leer je ook jezelf heel goed kennen, het is een buitengewone kans voor de ontwikkeling van je persoonlijkheid.

Je houdt je niet alleen bezig met beleidsvorming en het uitoefenen van invloed op het universiteitsgebeuren, maar je krijgt ook de kans om veel dingen uit te proberen en je capaciteiten en professionaliteit te ontwikkelen. Je ervaart hoe het is om intensief in groepsverband te werken, je leert met bepaalde dynamieken om te gaan en hoe je jezelf daarin positioneert.
Je leert voortdurend na te denken over wat je wilt. Je leert strategisch en kritisch te denken en je standpunten goed te beargumenteren.
Kortom, een jaar waar je de rest van je leven beslist iets aan hebt.

Soukaina Abouhssen, vicevoorzitter
s.abouhssen.usr@vu.nl

SA_vierkanr

 

 

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.