Popup-Niks-missen-2.png

26 november 2019

'Statistiek viel tegen'

“De eerste tentamenweek zit erop, en ik heb mijn cijfers binnen. Ik vond het wel spannend, het allereerste tentamenblok van mijn studie. Het eerste tentamen had ik gehaald en daar was ik heel blij mee. Maar mijn statistiektentamen ging niet zo goed, dat moet ik herkansen. Het werkstuk dat ik voor statistiek moest maken, ging me wel goed af.”

Domme fouten

“Het statistiektentamen viel gewoon tegen. Ik had ergens wel verwacht dat ik het niet zou halen, dus ik had van tevoren heel goed geleerd, en ik kreeg toch wel goede hoop. Tijdens het tentamen was ik gelukkig niet zenuwachtig; ik voel me eigenlijk nooit nerveus tijdens het maken van toetsen. Achteraf besprak ik het tentamen met vrienden. Toen besefte ik dat ik een aantal domme fouten had gemaakt, gewoon niet goed genoeg nagedacht en ik had enkele dingen door elkaar gehaald."

Niet de enige

“Een aantal van mijn vrienden is ook niet geslaagd voor statistiek. Dat was natuurlijk niet leuk voor hen, maar gelukkig was ik niet de enige. Na de bekendmaking van de cijfers zag ik in de grafiek dat heel veel andere studenten het ook niet gehaald hadden.”

Leren voor het her

“Ondanks de tegenvaller voor statistiek, viel de eerste periode al met al wel mee! De stof was wel wat lastig, maar goed te doen. Ik had wel verwacht dat ik meer psychologie zou hebben en minder statistiek. Op 18 december heb ik de herkansing, dus ik ben meteen maar begonnen met leren voor het her. Ik heb daarom ook niet zo veel tijd gehad om te vieren dat de eerste tentamens erop zaten. Ik heb het gevierd met een glaasje jus d’orange.”

VERA MOERS

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.