Popup-Niks-missen-2.png

31 augustus 2021

Samen kunnen wij floreren

We gaan een nieuw academisch jaar tegemoet waarin wij samen de band tussen kunst, filosofie, management en wetenschap én de band met elkaar sterker dan ooit kunnen maken. Na de heel onzekere coronatijd, die grote invloed op ons leven heeft gehad, zullen wij ervoor zorgen dat we met elkaar verbonden blijven. In het fysieke én in het online onderwijs kunnen wij - studenten - onszelf blijven ontplooien. Wat zeg ik? Samen kunnen wij floreren.
Het nieuwe studiejaar is nu voor ons aangebroken en graag wil ik namens de studentenraad iedereen verwelkomen op de Vrije Universiteit, een onderwijsinstelling die wordt geprezen om haar brede spectrum van kennis, diversiteit en om haar eenheid. Dit jaar zal bijzonder zijn voor alle studenten: we zitten namelijk in de transitie om terug te keren naar het fysieke onderwijs.

Mijn naam is Asmaa Elhassan, ik ben de voorzitter van de universitaire studentenraad 21/22 van de VU. Sinds 1998 heeft de studentenraad elk jaar zijn best gedaan om van deze universiteit een fijne plek te maken voor studenten en medewerkers.
Ik heb mij kandidaat gesteld voor de studentenraad omdat ik het heel belangrijk vind om jullie niet alleen te vertegenwoordigen, maar ook om op te komen voor al jullie belangen. Graag werk ik samen met collega-raadsleden aan een fijne studieomgeving voor iedereen.

‘Laten we vooral genieten van het samen studeren’

De coronapandemie was een zware periode voor ons allemaal. Plotseling veranderde onze manier van leven drastisch, en dat bracht vele onzekerheden met zich mee. Ook nu kunnen de versoepelingen moeilijkheden opleveren voor sommige studenten. Daarom is het van belang dat er zo goed mogelijk gecommuniceerd wordt met alle studenten. Zodat wij met de belangen van de studenten voor ogen, het onderwijs zo optimaal mogelijk kunnen maken.

Wij zien het als onze taak om de transitie naar fysiek onderwijs zo efficiënt en veilig mogelijk te laten verlopen voor iedereen.
Als nieuwe studentenraad hebben wij al meerdere plannen, zoals het innoveren van onze studieprogramma’s en het vergroten van het onderwijsaanbod. Verder willen wij werken aan de versterking van de communicatie tussen studenten, verenigingen, faculteiten en de universiteit. Daarnaast gaan we ons inzetten voor een nog duurzamere VU. En wij streven ernaar om zoveel mogelijk in het fysieke gezelschap van elkaar colleges te kunnen volgen op de VU. Zodat er weer nieuwe connecties, samenwerkingen en vriendschappen kunnen ontstaan.

Mijn advies aan alle eerstejaars is om vooral te genieten van de ervaring om hier te studeren. Gebruik je studententijd ook om jezelf te ontwikkelen. Ik denk dan aan extracurriculaire activiteiten en de kansen die de VU te bieden heeft om je horizon te verbreden.
Laten we er met z’n allen een plezierig, veilig, gezellig en vooral mooi jaar van maken. Laten we genieten van het samen studeren.
Ik wens iedereen een goed studiejaar toe. Carpe diem.

Asmaa Elhassan
Voorzitter universitaire studentenraad 21/22
a.elhassan.usr@vu.nl

Asmaa Elhassan

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.