Popup-Niks-missen-2.png

08 november 2017

Relaxed en multicultureel: ik voel me hier wel thuis

“Ik heb het naar m’n zin op de VU. De mensen zijn relaxed, er hangt een goede sfeer. De studenten zijn hier ook meer betrokken dan aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, waar ik vorig jaar studeerde. Daar praatte niemand met elkaar, hier op de VU groeten mensen je als je de collegezaal binnen komt.

Een groot verschil met Nijmegen is ook hoe multicultureel het hier is. Op de VU loopt van alles wat rond, heel veel verschillende persoonlijkheden en afkomsten. Daarin voel ik me ook thuis, dat is echt een pluspunt. Ik wist het niet van tevoren, maar eigenlijk is het heel logisch aangezien dit Amsterdam is. Alhoewel, ik ken mensen die aan de UvA studeren en daar schijnt het helemaal niet zo multiculti te zijn. 

Als ik naar een club ga, wil ik ook dansen. Stilstaan betaal ik niet voor!

Heel veel tijd om nieuwe vrienden te maken heb ik niet omdat ik meestal te druk ben met voetbal en studie. Maar ik ben van mezelf sociaal en maak met iedereen een praatje. Zo heb ik toch mensen leren kennen waar ik ook buiten de studie mee omga. Sowieso is het fijn om wat vrienden te hebben op de universiteit, om in de pauze samen te eten, naar de Spar te gaan of koffie te drinken.

De tentamens waren een stuk moeilijker dan ik had verwacht, maar het ene tentamen heb ik gehaald en van het andere denk ik ook dat er een voldoende in zit. Toen ze achter de rug waren, heb ik echt lopen genieten. Ik heb met vrienden leuke dingen gedaan, ben uit geweest. Als ik naar een club ga, wil ik ook dansen. Stilstaan betaal ik niet voor!

En nu is het tijd om vanaf week één van de nieuwe periode weer vol te beginnen, want ik merkte dat beginnen in week drie – zoals de vorige periode – toch wat te laat was. Het geeft wel gelijk motivatie als je het eerste tentamen goed hebt gemaakt; nu weet ik dat ik me kan gaan focussen op de nieuwe vakken.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.