Popup-Niks-missen-2.png

27 september 2019

Op skates door New York City

Met mijn rechtervoet op de rem en mijn handen aan het hekje rol ik langzaam 108th Street af richting Central Park. Met hardlopen vind ik deze heuvel naar beneden heerlijk, maar nu op skates is het me te steil. Ik heb mijn nieuwe oranje skates gisteren via een soort Amerikaanse Marktplaats voor 20 dollar op de kop getikt. Het leek me namelijk dé manier om New York City te bekijken. Met mijn ogen gefixeerd op het beton onder mijn wielen rol ik een beetje klungelend – en vooral erg langzaam – naar beneden. Ik dacht dat het zou zijn als fietsen, maar dat valt vies tegen.

Ik heb een lange broek wel overwogen, maar dan zou ik niet bruin worden in dit zonnetje, besloot ik

Het gaat steeds een beetje soepeler tot ik aankom bij de rand van Central Park. Die heuvel omhoog staat me niet echt aan! Dus ga ik maar noord richting Harlem. De stoep is belegd met betonnen platen met genoeg ruimte ertussen om te blijven haken met mijn wieltjes. Maar op de weg zou ik op het fietspad naast de auto’s moeten skaten - ook niet ideaal. Het asfalt van de weg is wel een goede ondergrond, maar ook hard als ik val. Want ondanks het advies van mijn huisgenootjes, draag ik geen beschermers. Dat deed ik als kind niet, dus nu ook niet, was de logica erachter. En ik draag ook nog een rokje en korte mouwen. Ik heb een lange broek wel overwogen, maar dan zou ik niet bruin worden in dit zonnetje, besloot ik. Er is echt over nagedacht. Ik kies toch voor de weg. En met hoe vaak mensen nu al “bless you” en “stay safe” hebben gezegd als ik langs skate moet ik toch wel heelhuids thuiskomen.

“Don’t look at your feet, look up”, zei de salsadocent vorige week, in een les georganiseerd door andere studenten van City College. Dat past eigenlijk ook goed bij een rondje skaten in je tussenuren. Want als ik opkijk van het ongelijke asfalt om de gebouwen om me heen te bewonderen, blijkt het echt de beste manier te zijn om de stad te verkennen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.