Popup-Niks-missen-2.png

27 september 2017

Naar het zomerhuis van Linnaeus

Hej! De herfst is nu echt begonnen en de bomen kleuren prachtig geel en rood. Ik ben hier nu bijna zes weken en inmiddels staan de eerste reisjes op de planning: waaronder Sint-Petersburg in november en Lapland in december. Wel heb ik al diverse dagen uit gehad. Een van deze uitstapjes ging naar het zuiden van de provincie Uppland. Daar hebben we het Skoklosterkasteel, het dorpje Sigtuna en het zomerhuis van Carl von Linné (Linnaeus) bezocht. 

Het behang in het Linneaushuis bestaat uit originele plantentekeningen

Linnaeus (1707-1778) was een botanicus en heeft in Uppsala de botanische tuinen bij het kasteel aangelegd. Hij heeft in Nederland gestudeerd en er is een straat naar hem vernoemd in Amsterdam-Oost. Zijn zomerhuis in Zweden is omringd met mooie bloemen en bomen, erg fraai om te zien op deze zonnige dag. We hebben een korte rondleiding gekregen door zijn huis, waar het behang nog bestaat uit originele plantentekeningen. Hierna reden we door naar het Skoklosterkasteel.

Het Skokloster bestaat uit twee kastelen vlak naast elkaar die gebouwd zijn door vader en zoon. In het grotere kasteel is er een enorme verzameling met oude geweren en andere wapens. Onze gids was gespecialiseerd in geschiedenis en dan in het bijzonder oude wapens. Hij kon hier ontzettend leuk over vertellen!

Als laatste zijn we nog naar het authentieke dorpje Sigtuna gegaan. Een grappig weetje over dit dorp is dat enkele scènes van Pippi Langkous hier zijn opgenomen. Maar het grootste deel van Pippi is gefilmd op het eiland Gotland.

 

Wil jij ook een semester in het buitenland studeren?
Het International Office organiseert van 6 t/m 17 november de Study Abroad Weeks. Meld je aan op
http://tinyurl.com/studyabroadweeks2017

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.