Popup-Niks-missen-2.png

03 april 2018

Na de stress van de mid-terms

Ongeveer zes weken geleden ben ik hier echt begonnen met studeren. Het semester duurt ongeveer 4,5 maand, en je krijgt alle vakken tegelijk. Er zijn dus geen periodes van 4 of 8 weken, waarna je een vak kunt afsluiten. Ik hoopte dat dat ook zou betekenen dat er geen tentamens tussendoor zouden zijn, maar dat is helaas wel het geval. Twee keer per semester zijn er mid-terms. Van elk vak krijg je een tentamen over de lesstof van dat moment. De eerste mid-terms waren afgelopen week en dat was goed te merken. Letterlijk iedereen maakte zich enorme zorgen en sloot zichzelf op in zijn kamer. Ik begreep totaal niet waarom, omdat alle tentamens maar over een derde van de totale stof konden gaan en iedereen hier áltíjd naar college gaat. Waar maakten ze zich druk over? Toen hoorde ik dat je hier een tentamen slechts twee keer mag doen, een derde keer is alleen mogelijk als je een heel goede reden hebt. Haal je het dan nog niet, dan mag je niet verder met de opleiding! Opeens begreep ik de tentamenstress van mijn medestudenten stukken beter.

 

Als je een tentamen voor de derde keer niet haalt, mag je niet verder met de opleiding

Nu de mid-terms voorbij zijn, gaat de druk een beetje van de ketel. We hebben een hele week paasvakantie. De ideale gelegenheid voor de meeste studenten om hun ouders op te zoeken. Die wonen vaak 500 tot 1000 kilometer verderop, dus je hebt wel een week nodig om “even” langs te gaan. De campus stroomt al langzaam leeg. Sportvelden zijn vrij en er staan geen rijen meer bij de restaurants. Het zou een saaie week worden als ik hier zou blijven. Gelukkig komt mijn vriendin deze week, gaan we samen een stuk door het land reizen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.