Popup-Niks-missen-2.png

16 maart 2022

Mijn raadswerk brengt me zelfs naar IJsland

Waarom ben ik eigenlijk lid geworden van de universitaire studentenraad? Nou, ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in wat er achter de schermen van organisaties gebeurt.
Als student ben je eigenlijk alleen geïnteresseerd in je colleges, maar er gebeurt zoveel meer op een universiteit. Denk aan alle onderzoekers die keihard werken voor onze kennis, de roostermakers die heel zorgvuldig al onze colleges plannen, de schoonmakers die zorgen dat de universiteit elke dag schoon is en natuurlijk het college van bestuur, de mensen die verantwoordelijk zijn voor de hele universiteit.

Ik wilde graag zicht krijgen op deze interessante academische wereld. In de studentenraad kon ik aanschuiven bij de portefeuille strategisch beslissingsteam, daarin bespreken we alles wat er speelt. Als doorsnee student vond ik het best gek om mee te maken dat ik iets te zeggen had over wat er gebeurt bij zo’n enorme organisatie.
Daardoor heb ik vaardigheden ontwikkeld die ik niet had voordat ik bij de studentenraad kwam en ik heb geweldige vrienden gemaakt. Doordat je zo intensief met elkaar werkt, leer je veel mensen ook echt goed kennen. En dat is precies wat ik zo leuk vind aan dit werk.

'Ik ga werken aan een handboek voor de studentenraad'

Deze week ga ik samen met USR-voorzitter Asmaa Elhassan zelfs naar IJsland om te werken aan een studentenraadhandboek voor Aurora. Dat is een consortium van negen Europese universiteiten, waaronder de VU. Aurora werkt vooral aan de sociale impact en de maatschappelijke betrokkenheid van de universitaire gemeenschappen. Hier heb ik erg veel zin in, ook omdat reizen een van mijn hobby's is.

Als ik terugkijk op de tijd die ik tot nu toe met de raad heb doorgebracht, ben ik erg blij dat ik me vorig jaar kandidaat heb gesteld hiervoor. Het is zeker jammer dat het grotendeels in coronatijd was. Maar door de uitdagingen van corona konden we ieder als persoon ook weer groeien.

Hopelijk heb ik jullie allemaal kunnen overtuigen om je kandidaat te stellen voor de universitaire studentenraad, want je krijgt er echt geen spijt van. Dat beloof ik jullie.
Je kunt je aanmelden als kandidaat-raadslid op maandag 21 en dinsdag 22 maart. En volg ons op de socials.
Ik wens jullie net zo’n mooi en interessant jaar op de VU toe als ik nu heb.

Abdul Malik

a2malik.usr@vu.nl
Algemeen raadslid

Abdul Malik

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.