Popup-Niks-missen-2.png

20 december 2019

Mijn laatste werkdag

Vandaag is mijn laatste werkdag na 1 jaar en 4 maanden bij het departement Aardwetenschappen postdoctoraal onderzoeker te zijn geweest. Ik ga me voorbereiden voor een volgende emigratie naar Duitsland, want op 1 april begin ik bij Geomar, een oceanografisch instituut in Kiel, aan een tweejarig project met mijn eigen beurs, een positie waar ik heel lang naartoe gewerkt heb en graag op zijn minst één keer in mijn leven wil ervaren. En dat gaat nu dus gebeuren!

De voordelen van zo’n positie? Omdat ik vanuit de Alexander von Humboldt Stichting betaald wordt en niet vanuit het instituut, heb ik zelf de regie over dit project. Nog meer dan in mijn huidige positie waar ik voor een bestaand project heb gewerkt, kan ik voor het volgende project mijn eigen uren bepalen, zelf weten waar ik ga werken en met wie ik wil werken. Ik kan mijn tijd dus flexibel invullen, ik ga een nieuwe cultuur ontdekken en ook weer een nieuwe skill leren. Daar kijk ik wel naar uit! 

Niemand gaat me vertellen wanneer iets af moet zijn

De nadelen? Ik moet gedisciplineerd werken en mijn eigen deadlines stellen en halen, niemand gaat me vertellen wanneer iets af moet zijn. Ik moet opnieuw integreren en een sociaal netwerk opbouwen, wat bij mij ongeveer een half jaar duurt, voordat ik het gevoel heb goed te functioneren in een nieuw land. Daarnaast moet ik op tijd beginnen met het bedenken van een volgend project en het aanvragen van nieuwe beurzen en/of solliciteren op nieuwe posities, want die twee jaar zijn zo voorbij. Door al die zaken blijft er van die twee jaar misschien één jaar over waarin ik echt aan het project kan werken.

Tijdens deze fase in mijn carrière blijf ik verbonden aan de VU als gastonderzoeker. Dat betekent dat ik nog regelmatig bij de VU zal zijn en mijn samenwerking hier voort kan zetten. Ik zal ook blijven bloggen voor Ad Valvas zodra ik in Duitsland zit, maar dit keer vanuit het perspectief van een reizende wetenschapper tussen verschillende instituten. Het wordt een dynamische periode, met hopelijk veel nieuwe inzichten die ik via de blog zal delen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.