Popup-Niks-missen-2.png

13 januari 2021

Maak je wereld groter

Na de kerstvakantie voel ik me uitgerust en opgeladen met nieuwe energie. Vol goede moed ga ik het nieuwe jaar in. Natuurlijk, vooruitkijken hoort daarbij, maar ik kijk ook graag terug op het oude jaar. Tijd voor een terugblik.

Ik wil dan ook even stilstaan bij de beweegredenen van onze raadsleden om zich vorig voorjaar kandidaat te stellen voor de enige, echte universitaire studentenraad. Ik hoop dat alle studenten beseffen wie elke week, dag in dag uit, hard werken voor hun belangen.

Dat zijn in totaal elf raadsleden die zich allemaal willen inzetten voor de studentengemeenschap van de Vrije Universiteit, dat is hun belangrijkste motivatie om dit werk te doen. Maar ieder heeft daarnaast ook nog zijn eigen takenpakket.

Mijn collega’s Mustafa en Ayesha willen graag een positieve bijdrage leveren aan de studie-ervaring van studenten. Ayesha is een internationale student, zij vindt het raadswerk niet alleen spannend, maar zelfs haar beste ervaring tot nu toe aan deze universiteit.

Van raadslid Rutger hoor ik dat de VU-campus voor hem nu voelt als een tweede huis. Zoveel zijn de studenten en de universiteit voor hem gaan betekenen in de afgelopen maanden

Studentenvertegenwoordiging was altijd al belangrijk, maar in deze pandemie is die zelfs urgent

Voorzitter Kata vindt dat we juist in deze lockdown extra goed moeten letten op de belangen van de studenten. Waar lopen ze tegenaan? Hoe kunnen we ze daarbij helpen? Zo hebben we bijvoorbeeld constant gestreden voor voldoende studieplekken op de campus. Op borden op de begane grond van het hoofdgebouw kun je zien waar nog plek is. En voor online proctoring maakten we een makkelijke student guide. Deze hebben we verspreid onder studenten, zodat zij precies weten wat er van hun verwacht wordt bij een tentamen met Proctorio.

Studentenvertegenwoordiging was altijd al belangrijk, maar in deze pandemie is die zelfs urgent. Aisha onderstreept het belang om de stem van studenten te laten horen, vooral in tijden van coronacrisis. Kat wilde na een jaar in de facultaire studentenraad van Geesteswetenschappen nog meer bereiken op centraal niveau. Internationalisering is haar speerpunt. Haar collega Kimberly is vanuit dezelfde facultaire studentenraad doorgestroomd naar de universitaire studentenraad. Haar werk op het gebied van onderwijs en onderzoek was nog lang niet klaar. Zo vertegenwoordigen wij ieder op haar/zijn manier de belangen van studenten.

Vicevoorzitter Soukaina en algemeen raadslid Aisha benadrukken dat je in een raadsjaar ook nog eens heel veel leert over jezelf. Sumeyye verdiept zich in de wezenlijke vorming van je identiteit tijdens je studietijd. Selin wil deel uitmaken van die verandering, en ja, ze is visionair, idealistisch en progressiever dan menig VU-werknemer.

En ikzelf? Ik wil gewoon graag leren van al die verschillende perspectieven. Ik omring me graag met mensen van andere studies en studenten met andere achtergronden. De universitaire studentenraad is hiervoor de uitgelezen plek. En ik geniet er nog elk moment van!

Krijg je na mijn blog ook zin in zo’n boeiend raadsjaar? Dat kan, mail ons: usr@vu.nl en je krijgt alle informatie die je nodig hebt.

ALYSSA TERMAAT
Commissiecoördinator communicatie

Alyssa Termaat

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.