Popup-Niks-missen-2.png

02 november 2018

Kunst maakt studeren echt leuker

De tijd gaat hard, ik zit alweer in de derde maand van de medezeggenschap. Ik heb een drukke tijd achter de rug met veel kennismakingen. Elk raadslid heeft zich verdiept in zijn of haar portefeuille. En we zijn allemaal druk met de kwaliteitsafspraken.

Maar waar houd ik me als algemeen raadslid nog verder mee bezig? Ik focus me bijvoorbeeld ook op andere punten uit ons beleidsplan, zoals de studieruimtes en de inrichting ervan. We merken dat studenten echt behoefte hebben aan studieruimtes met de juiste voorzieningen én een leuke sfeer. Veel studieruimtes worden volgens de raad niet optimaal benut. Ze missen een vleugje creativiteit.

De B2-vleugel in het hoofdgebouw heeft een tijd leeggestaan en is nu ingericht als een studieruimte. Niet zomaar eentje, maar een fijne ruimte dóór en vóór studenten. Het is niet alleen belangrijk dat je in die vleugel pretttig kunt studeren, de ruimte moet je ook inspireren, vinden wij.

We zijn een prachtige studieruimte rijker op de tweede verdieping

Daarom heeft onze raad samen met de Universiteitsbibliotheek gekeken naar de inrichting van die vleugel. Met conservator Wende Wallert zochten we kunstwerken uit die interessant zouden kunnen zijn voor de B2-vleugel. Kunst heeft namelijk een positieve werking op mensen in een ruimte en mag dus ook veel nadrukkelijker aanwezig zijn binnen alle studieruimtes op de VU. En al zeg ik het zelf: we zijn tot een leuke collectie gekomen, die de ruimte beslist levendiger maakt. Je zult het zien, studeren wordt leuker. Echt waar.

Deze nieuwe studieplek is bovendien in samenspraak met studenten gecreëerd.

Vanaf 30 oktober is de VU een prachtige studieruimte rijker. Kom kijken, kom studeren!

Kata Rakic, algemeen raadslid
k.rakic@studentenraadvu.nl

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.