Popup-Niks-missen-2.png

11 januari 2019 reacties 1

Kom uit je bubbel!

Als je denkt aan het nieuwe jaar, denk je aan vuurwerk, de nieuwjaarsduik en goede voornemens. Iedereen kent ze, en iedereen heeft er weleens over nagedacht. Voornemens zoals twee keer per week sporten, elk hoorcollege bijwonen, ja ook die om 9 uur, en meer zelf koken, alhoewel bestellen toch wel erg makkelijk is.

Zo hebben wij ook goede voornemens, maar dat is niets nieuws, die staan namelijk al zwart-op-wit sinds september in ons beleidsplan. We werken hard aan onze voornemens en hechten er veel waarde aan. Een voornemen waaraan wij extra veel waarde hechten, is het stimuleren van verbinding en inclusiviteit op de universiteit. Er lopen zoveel verschillende soorten mensen op de VU, het zou zonde zijn om langs elkaar heen te blijven leven. Zelf zien wij alleen maar baat bij onderling contact en samenwerking.

Is het niet de bedoeling dat we onze studentenjaren gebruiken om onze eigen bubbels te doorprikken? Nou, binnen de universiteitsbubbel dan. De commissie communicatie binnen onze raad houdt zich bezig met talloze manieren om dit doel te bereiken. Zo is er het Studentenforum, een orgaan op zichzelf, waar alle studenten welkom zijn om samen te werken aan een leukere en gezelligere VU.

Verder zijn we druk bezig met het Bridging Success-evenement, waaraan veel verschillende verenigingen meewerken en we proberen een TEDxVU van de grond te krijgen.

Zoals iedereen zijn eigen voornemens heeft, heeft ook iedereen zijn eigen mening. Maar omdat deze meningen verschillen, betekent dat nog niet dat er geen begrip getoond hoeft te worden.

Discussiëren, debatteren, maar vooral ook luisteren naar elkaar is de enige manier om dat begrip voor elkaar te creëren, en dus die inclusiviteit en verbinding te verwezenlijken.

Selma Boulmalf
Coördinator commissie communicatie

Selma Boulmalf USR 18 19

 

{ Lees de 1  reacties}

Door B.Benaddi op 02 februari 2019

Ik hoor graag meer over de TEDxVU! Als ik daarbij kan helpen, ik sta al klaar!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.