Popup-Niks-missen-2.png

19 november 2018

Inspiratie en frustratie

De voorzitter vraagt (3)

In mijn vorige column vroeg ik welke veranderingen in onze omgeving belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de VU.

DENK MEE, DOE MEE

Meld je aan voor het Green Team, of voor een 45-minutensessie
Aanmelden kan via dit mailadres.

In de strategische conferentie die we in september met de decanen hebben gehad, kwamen brede thema’s terug zoals Open Science — of eigenlijk ‘open everything’ — multidisciplinariteit en internationalisering. Het zijn veranderingen waarvan de invloed op de VU lastig te voorspellen is, maar waarop we in ieder geval als universiteit moeten reageren. Hoe we dat doen is echter de grote vraag en daarom wil ik jullie deze keer vragen wat onze sterktes en zwaktes zijn. Want als we helder krijgen waar we goed in zijn, maar ook waar we minder goed of helemaal niet goed in zijn, kunnen we beter bepalen hoe we moeten omgaan met onze veranderende omgeving.

Als jij op je werkplek zit, wat ontbreekt er dan nog?

Stel dat we het hebben over de internationalisering van het hoger onderwijs, welke sterktes en zwaktes spelen hierin dan een rol? Kan de ligging van onze campus als onderdeel van de Zuidas hierin iets betekenen? En zo ja, wat is hier dan sterk aan? Of als we het hebben over de veranderende arbeidsmarkt en de groeiende vraag naar wetenschappelijke opleidingen die naadloos aansluiten op deze markt, hoe staan we daar dan voor? Is onze diverse cultuur hier een sterkte, een zwakte of beide?

 

Maar ook los van deze veranderingen is het zinnig om onze sterktes en zwaktes helder voor ogen te hebben. Als jij over de campus loopt, wat doet jou daar dan goed aan? En als jij op je werkplek zit, wat ontbreekt er dan nog? Of als je een paper schrijft, heb je dan toegang tot alles wat je nodig hebt? Al met al: wat inspireert en wat frustreert je aan de VU? Laat het ons weten!

Met het strategieteam hopen we in december de eerste inventarisatie voor de nieuwe strategie van de VU af te ronden en in januari een beeld te vormen van mogelijke centrale thema’s voor het instellingsplan.

WAT INSPIREERT JE, WAT FRUSTREERT JE?

Laat het weten! VU-baas Mirjam van Praag werkt aan het strategisch toekomstplan voor de VU. Advalvas verzamelt voor haar de antwoorden, van medewerkers én studenten. Reageren kan per mail of onder deze column.

Lijkt het je leuk om hierover en gedurende het vervolg van dit traject mee te denken? Wil je ons graag laten weten hoe volgens jou het nieuwe instellingsplan tot stand moet komen en hoe dat eruit moet zien? Meld je dan aan om deel te worden van het Green Team, de strategieklankbordgroep met een jonge, frisse blik.

Je kunt je ook aanmelden voor een 45-minutensessie met mij of mijn medecollegeleden, Marjolein Jansen of Vinod Subramaniam, op 26 november om 16 uur, op 13 december om 16.15 uur en op 17 december om 10.30 uur. In deze sessies gaan wij graag in gesprek met jullie over de toekomst van onze universiteit. Voor zowel het Green Team als een 45-minutensessie kun je een mail sturen naar dit adres. Wij kijken ernaar uit om jullie te spreken! 

 

 

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.