Popup-Niks-missen-2.png

30 september 2021

‘Ik twijfel of ik me opnieuw ga inschrijven voor geneeskunde’

“Ik wilde graag geneeskunde studeren, maar ik was uitgeloot. Daarom ben ik met pedagogische wetenschappen begonnen. Nu ben ik toch erg enthousiast geworden voor deze studie. Dat maakt het wel lastiger, want ik twijfel ik of ik me volgend jaar opnieuw wil inschrijven voor geneeskunde. Voor nu laat ik het gewoon op me afkomen, ik weet niet hoe ik er later over denk.

Nu al merk ik dat ik heel veel leer bij pedagogische wetenschappen. Ik pas twee keer per week op en ik herken bij de kinderen dingen die ik heb geleerd. Zo was het kind van streek omdat de ouders weggingen. Ik had net geleerd hoe dat gaat met hechting tussen ouders en kinderen. Als de ouders nog even in het lokaal waren gebleven, had dat geholpen om het kind te laten wennen aan de verandering. En hadden de ouders ook met een gerust gevoel kunnen weggaan.

Ik had net geleerd hoe dat gaat met hechting tussen ouders en kinderen

Binnenkort begin ik met nieuw werk bij een basisschool. Ik word de assistent van een leerkracht. Ik heb daar echt veel zin in. Het werk is heel gevarieerd. Zo ga ik helpen in de klas, maar ik ga ook individuele kinderen helpen als ze achterlopen door bijvoorbeeld corona. Het is fijn dat het gewoon in Castricum is, waar ik nu nog woon bij mijn ouders.

Overigens ben ik best vaak bij mijn zus hier in Amsterdam. Ik pas nu op haar huis en haar kat omdat ze op vakantie is. Maar als mijn zus straks terug is, kan ik wel één of twee keer per week bij haar slapen. Ik ben nu nog niet helemaal klaar om uit huis te gaan, want ik wil eerst wennen aan mijn studie. Maar als ik er wel klaar voor ben, ga ik waarschijnlijk met mijn jongere zus samenwonen. Zij is nu 17 en doet een sportopleiding in Haarlem. Voor nu oefen ik het uit-huis-zijn bij mijn zus. Ik probeer beter te worden in koken, want ik ben nog niet echt een keukenprinses.”

ROOS VAN LEERDAM, STUDENT-REPORTER

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.