Popup-Niks-missen-2.png

20 april 2022

‘Ik schrijf minder op, zo luister ik eigenlijk beter’

"Dit jaar ben ik echt naar Amsterdam toegegroeid. Ik heb meer mijn leven hier, hoewel ik officieel nog bij mijn ouders woon. Ik reis bijna elke dag heen en weer, twee dagen per week slaap ik mijn zus. Ik heb gewoon de sleutel van haar huis, dus ik woon daar ook wel een beetje. Maar in de weekenden ben ik meestal bij mijn ouders.

Mijn activiteiten buiten de studie plan ik op de dagen dat ik in Amsterdam ben. Naast werkgroepen en colleges werk ik twee dagen per week als onderwijsassistent op een basisschool. Ook pas ik op kinderen, geef Nederlandse les en heb twee leerlingen voor pianoles. Dat klinkt veel, maar pianoles kost bijvoorbeeld maar een uurtje, dus dat valt mee.

Die adressen voor pianoles en Nederlands heb ik via de app Superprof, waar je je skills kunt delen. Eerst had ik bij mijn skills alleen pianoles gezet, maar ik bereik waarschijnlijk een breder publiek met Nederlands. Wekelijks geef ik Nederlands aan een jongetje van zeven. Zijn ouders komen uit Engeland en kunnen hem niet helpen met taal op school. Dat doe ik dus, ik help hem met zijn huiswerk.

'Ik nam tijdens college de slides letterlijk over. Dat is helemaal niet effectief'

Na een jaar studeren heb ik beter door wat voor mij werkt. Eerst las ik alle teksten en boeken door en nam tijdens college de slides letterlijk over. Dat is helemaal niet effectief, dus nu schrijf ik alleen op wat niet op de slides staat. Zo luister ik eigenlijk beter.

Nu ik een fijne vriendengroep heb, heb ik ook meer zin in mijn studie. Met zes studiegenotes doe ik heel veel samen. We lunchen, gaan uit en doen andere leuke dingen. Gisteren hebben we zelfs een paar dagen Maastricht geboekt voor in de zomer. Doordat ik zoveel met mijn studievriendinnen onderneem, speelt mijn leven zich steeds meer af in Amsterdam."

DOOR ROOS VAN LEERDAM, STUDENT-REPORTER

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.