Popup-Niks-missen-2.png

15 april 2021

'Ik ben toe aan de zomervakantie'

“Ik mis het om tijd voor mezelf te hebben, om even wat rust te hebben. Ik ben al het hele jaar bezig met óf studeren óf werken.

Op dit moment werk ik bij het belastingkantoor van mijn vader en doe daar veel verschillende dingen. Klanten leveren hun administratie aan en ik mag dan hun gegevens mooi verwerken. En ik help natuurlijk mensen met hun belastingaangifte, ook al mag ik dat nog niet in m’n eentje doen. Veel mensen denken bij belastingaangifte aan saai gedoe met cijfertjes, maar ik vind het echt leuk om te doen. Ik ben lekker de hele dag - met muziek erbij - met die cijfertjes bezig.

Ik durf nog niet echt plannen te maken voor de zomer, alles is nog zo onzeker. Dus ik ga de komende tijd gewoon rustig aan doen en ik zie wel wat er dan op mijn pad komt. Ik denk dat het ook wel goed is om even rust te nemen na dit jaar.

'Je hele studie op een scherm is toch veel lastiger dan fysiek op de campus'

Aan het begin van dit studiejaar dacht ik te licht over studeren, ik dacht: dit doe ik wel even. Maar ik ontdekte al snel dat studeren best pittig is, er ging echt veel tijd en energie zitten in mijn studie. Het werkt natuurlijk ook niet mee dat we door corona zo totaal op onszelf waren aangewezen. Ik denk dat alles van je studie op een scherm toch veel lastiger is dan fysiek op de campus. Misschien dat je bij online onderwijs nog veel beter moet letten op hoe je je tijd indeelt. Aan de volgende eerstejaars zou ik willen meegeven dat ze het studeren niet moeten onderschatten. Het is ook beter om er niet te veel ernaast te doen, dus manage je tijd goed.

Maar al die drukte is het wel waard, want ik heb zo veel geleerd, zowel over mijn studie als over mezelf. Ik werd dit jaar met mezelf geconfronteerd. Er zijn nu geen afleidingen, dus je wordt met je neus op de feiten gedrukt. Dat was wel lastig, maar het was ook goed voor me. Ik ben nog meer over mezelf gaan nadenken en heb daardoor dus ook meer over mezelf geleerd. Ik ben nu bezig om meer rust te vinden in mezelf door bijvoorbeeld te mediteren.”

DOOR ROOS VAN LEERDAM, Student-reporter

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.