Popup-Niks-missen-2.png

04 maart 2020

Iedereen valt de eerste keer

“Iedereen valt de eerste keer, maar gewoon onthouden: pizzapunt.” Met die cryptische hint en een klein beetje kriebels in mijn buik vertrek ik naar mijn eerste skiles. Ik was vroeger best redelijk in schaatsen en skeeleren en skiën is praktisch hetzelfde, maar dan met langere stokken aan je voeten. Toch? In de volste overtuiging van mijn natuurlijke aanleg voor skiën heb ik één les geboekt, voorafgaand aan mijn allereerste skitrip. Maar na een aantal filmpjes van steile sneeuwvlaktes ben ik ineens niet meer zo zeker van mijn zaak.

We beginnen rustig. Steppen met één ski aan. Het is een beetje glibberen en glijden, maar het went. De ene na de andere skiër en snowboarder om me heen gaat met een grote sneeuwvlaag naar de grond, maar na een aantal keer in pizzapunt met bochtjes naar beneden gegleden te zijn, hebben mijn handschoenen nog geen sneeuw geraakt. En daar ben ik best blij om.

Het is niet dat ik het erg vind om ergens niet goed in te zijn, oké misschien een beetje, maar ik wil vooral niet mijn polsen breken voor ik überhaupt op de piste heb gestaan  – ik wil eigenlijk liever gewoon helemaal niet iets breken. Online statistieken tonen aan dat op die Insta-waardige vakanties op plekken waar het RIVM je nu eerder afraadt heen te gaan, nog vaak wat misgaat. En op de banaan naar beneden mogen klinkt ook leuker dan het is.

Nog één keer gaan we omhoog. Met trots dat ik nog steeds sta en van mening dat ik mezelf dus best een natuurtalent mag noemen, steven ik op de laatste afdaling af. In de skilift kijk ik naar een jongen die over een berg heen stunt en niet goed op zijn ski’s terechtkomt. Afgeleid door wat er gebeurt, verschuiven mijn ski’s onder mij uit en eindig ik op mijn buik op de sneeuw. Mijn instructeur grijpt mijn wit geworden handschoenen vast en grinnikt: “Ben je toch nog een keer gevallen.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.