Popup-Niks-missen-2.png

18 mei 2017

Huisgenoten

Mijn huisgenoten in Acta wachten al tijden op hun debuut in mijn blog. Daarom deze keer een beschrijving van de mogelijke personen die je tegen kunt komen in een gedeelde woning. Deze is voor jullie, mijn lieve huisgenootjes.

Anke

Anke en ik komen bijna uit hetzelfde gehucht en dat schept een band. Gekke uitspraken die ze alleen in het hoge noorden hebben kan ik met een gerust hart bij haar kwijt. Wij hadden elkaar eigenlijk al veel eerder moeten kennen. Ik ben zelfs bijna op jouw ‘Sziget wedding’ geweest, Anke!

Een ideale buur, mede doordat hij er bijna nooit is

Bart

Omdat ik helemaal aan het einde van de gang zit heb ik maar aan één kant een buur en dat is Bart. Een ideale buur, mede doordat hij er bijna nooit is. Daarbij steun jij mij ook altijd in de nachtelijke strijd tegen onze medehuisgenoten als ze weer te veel geluid maken.

Hicham

Appt mij als ze met z'n allen een film aan het kijken zijn. Of ik ook kom. Ook is Hicham altijd in voor samen pizza eten, en zo’n persoon heb je nodig.

Max

Mijn douchedate in de ochtenden waarop ik moet werken. Hoe vroeg het ook is in de morgen, Max komt mij altijd even wakker schudden. Echt genieten dus. Max is ook voetbalfan. Als je even lekker wilt stressen moet je met hem naar een spannende wedstrijd gaan kijken.

Nick

Huispapa nummer twee. Moet erop letten dat iedereen zijn of haar taak op tijd doet. Na een avond uitgaan is hij ook de verstandige die de Uber terug naar Acta bestelt en zorgt dat iedereen meegaat. Ook kun je bij hem terecht voor een pleister.

Wilbert

Mijn steun wanneer ik even wil klagen over de rest van de huisgenoten. Bovendien een van de weinige huisgenoten met een goede muzieksmaak. We kijken samen animatiefilmpjes en binnenkort gaan we ook nog samen sporten.

Met zijn gezucht en gesteun de ideale persoon om mee te chillen

Willem

De nieuwkomer, net als ik. Met zijn heerlijke Brabantse tongval en zijn gezucht en gesteun over zijn werk en studie is Willem de ideale persoon om gewoon mee te chillen. Op de bank. Als hij er is tenminste, want ook Willem is vaker uit dan thuis. Wat wil je ook met een vriendin in Verweggistan?

Bo

De persoon waar je heen moet voor kleding- en mannenadvies. Ook Bo komt uit het hoge Noorden, en dan heb je natuurlijk een streepje voor. Met Bo kan ik ‘voorzitten’ en begrijpen wat daarmee bedoeld wordt. Al ben ik nog niet zo’n fan van jouw wodka-watercombinatie.

Sarah

De enige niet-Nederlander in de gang, studerend aan de Amfi. Haar vind ik wel de coolste persoon van het huis. Laatst liep ik verbaasd naar de douche waar voor het eerst goeie muziek vandaan kwam. Die muziek bleek dus van haar.

Vindt mijn schoenen lelijk

Gijs

A.k.a Gissa uit Zissa, huispapa nummer één. Gangbeheerder en dus verantwoordelijk voor het gespuis. Vindt mijn schoenen lelijk en benadrukt al mijn foute keuzes. ’s Ochtends een zombie, en laatst trof hij mijn ouders terwijl hij met enkel een handdoek naar de douche wilde rennen. Gijs kan ook wel heel lief zijn, af en toe.

Eva

De veteraan van Acta. Misschien ook wel de meest succesvolle persoon. Tijdens een karaokeavond een job als PA regelen, ik doe het je niet na. Eva is altijd in voor Vino en feesten gaan bij haar door tot de zon weer schijnt.

Joost

Nog een Brabander, en dit gaat gepaard met veel vrolijkheid. Joost gaat naar de wc bij de vrouwen en komt hier eerlijk voor uit. Overdag lijkt dit een rustige kerel maar ’s nachts komt er een heel andere Joost tevoorschijn.

Salama

Samen met Bo bezig om een ‘fitgirl’ te worden. Sal kun je vinden in de sportschool of op de bank met een Body&Fit-bidon. Niettemin is zij altijd in voor het delen van een bak Ben&Jerry’s.

Susanne

De jongste van het huis, komt echt uit het hoge noorden (Den Helder). Suus lijkt altijd wel vrolijk te zijn en rijdt net als ik op een skateboard. Hierbij stel ik voor dat we binnenkort samen gaan skaten.

Lucas

Heeft altijd lekkerder eten dan ik. Als ik zo trots ben op het feit dat ik weer iets op tafel heb gekregen komt hij aan met een heerlijk ruikend oosters gerecht. Hij kan zelfs met stokjes eten. Tijdens het eten kijken we dan wel weer samen naar rustgevende natuurdocumentaires.

Anna

Wij treffen elkaar vaak tegelijkertijd in de keuken. Anna is rechtdoorzee en heeft heerlijk droge humor. Zij is misschien ook wel de enige die ertegenop ziet om een concert van Armin van Buren te moeten filmen.

Helaas gaan zowel Anna als Lucas ons binnenkort verlaten. Mijn eerste hospiteeravond vanaf de andere kant. Ik ga alvast een verkeersbord halen zodat de hospitanten daar straks een trucje op mogen gaan doen!

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.