Popup-Niks-missen-2.png

15 februari 2022

‘Door mijn vriend werden de lockdowns leefbaarder’

“Ik heb nu al anderhalf jaar een relatie. We hebben elkaar ontmoet toen er al corona was, wat gek was. Maar ik ben blij dat we samen waren het afgelopen anderhalf jaar, dat maakte die eerste lockdowns beter leefbaar. Veel van mijn vriendinnen kregen een relatie tijdens die eerste lockdowns. Ik denk dat je dan toch eerder naar iemand op zoek gaat, als de eenzaamheid in de lockdown je zo hard raakt.

Afgelopen weekend was ik met mijn vriend naar Milaan. We hadden het weekend helemaal volgestouwd met dineren, drankjes, stadswandelingen en lunchen in de zon. We gingen zelfs naar een club, die ook volgestouwd was. We hebben wel veel geld uitgegeven, dus ik ben blij dat ik wat kan bijverdienen met mijn werk.

‘Als de eenzaamheid in lockdowns je zo hard raakt, ga je eerder op zoek naar een relatie’

Op de basisschool had ik vandaag best een rustige werkdag. Vanmorgen kwam iemand langs van Project Paspoort, waarbij de leerlingen leren over beroepen. Deze keer vertelden drie advocaten over hun werk. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de slag en speelden een juridische casus na. Iedereen kreeg rol in het proces, zoals de rechter, de jury of de verdedigende partij. Het was erg leuk om te zien hoe de leerlingen dit aanpakten.

Daarna kregen ze handvaardigheid en nog een training in samenwerken. De leerlingen praten daar over wederzijds respect en dat zal hopelijk helpen om het schelden en vechten in de klas aan te pakken. Die man van de training observeerde bij het buiten spelen, waar ze nogal veel vechten. Dat schelden zie ik vooral in de klas, zo ook bij handenarbeid. De leerkracht is te lief, en dan gaat het mis.

Ik heb net ook nog pianoles gegeven aan huis. Het meisje dat ik lesgeef kan al noten lezen, en ik leer haar nu hoe de piano werkt. Ik heb maar tijd voor één leerling, anders wordt het te druk met twee volle dagen werk, oppassen, studeren en op en neer reizen. Gelukkig kan ik weer een week in het Amsterdamse huis van mijn zus, want zij is op reis.”

DOOR ROOS VAN LEERDAM, STUDENT-REPORTER