Popup-Niks-missen-2.png

09 januari 2017

De terreur van de gezondheidsmaffia

Op de rand tussen 2016 en 2017 tel je af naar het moment dat de knallen zullen komen en de pijlen zullen worden afgeschoten. Je appartement zit vrij hoog in het gebouw, dus je hebt een prachtig uitzicht over de stad als in 2017 na enkele minuten de echte pret begint. Helaas is de mist te stevig, dus zie je slechts die ene pijl van je overburen.

Fast forward naar de volgende jaarwisseling. Je hebt hetzelfde ritueel als altijd: de oliebollen, het cabaret en de champagne. De gezondheidsmaffia heeft echter toegeslagen. In plaats van een stevige mist die het zichtveld blokkeert, heeft de gezondheidsmaffia besloten dat het voor jou veel veiliger is om maar niet die pijlen te zien en naar een speciaal aangewezen locatie in de stad te gaan om aldaar, in het gedrang van te veel andere mensen wier lichaamssappen je echt niet over je heen wilt hebben, het speciale vuurwerk te bewonderen.

Op de rand tussen 2016 en 2017 bedenk je ook hoe fijn het was om vanaf de vijftiende verdieping in het hoofdgebouw naar de eerste af te reizen, omdat je zo heel efficiënt naar de aula kon komen. De gezondheidsmaffia heeft echter besloten dat het gezonder is om met de trap te gaan als je op de eerste verdieping wilt komen. In plaats van rechtstreeks wandelen naar aula of auditorium, mag je nu verdieping hoppen om calorieën te verbranden.

Op de rand tussen 2016 en 2017 heb je het tegenovergestelde van een goed voornemen. Waar de meeste medemensen voornemens zijn om hun rookgedrag te stoppen, kies je ervoor om van feest- naar kettingroker te transformeren. Totdat je bedenkt dat de gezondheidsmaffia al eerder heeft besloten dat het een goed idee is om de kleine cafés achterna te zitten die het gedoogbeleid uitbreiden naar het opsteken van een peuk.

 

Een universiteit moet ruimte bieden aan de tegenstroom

Mijn wens voor 2017 is het aan gruzelementen brengen van de gezondheidsmaffia. Ze zitten overal, controleren alle keuzes die je maakt en handelingen die je doet. Het liefst terroriseren ze je met een app die je gehele lichaam in de gaten houdt en vertelt hoeveel stappen je vandaag moet doen en hoeveel fruit je moet verorberen.

De universiteit dient een plaats te zijn die ruimte biedt aan de tegenstroom, maar ook hier heerst de gezondheidsmaffia dus over elke liftschacht. Naast het cultiveren van een verzet tegen de Trumpiaanse nonsenspolitiek is het zaak dat er een counterculture ontstaat van mensen die bewust ongezond zijn en trots zijn op hun kankerveroorzakende verslaving. Zeg tot ziens tegen de gezondheidsmaffia en hallo tegen een herwonnen vrijheid!

Beste wensen iedereen!

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.