Popup-Niks-missen-2.png

16 oktober 2019

Datingtoerisme

Let’s see how fast we can get in", zegt M. terwijl hij snel alle deurbellen van het oud uitziende, typisch New Yorkse appartementencomplex indrukt. Een vrouwenstem klinkt door de deurbel. Hij reageert met een Russisch klinkend woord dat ik niet herken en dat klinkt als “ubraïets”, en de deur gaat open. We lopen naar binnen en zeven trappen omhoog. Ik heb nog steeds de kans niet gehad om te vragen waar we nu eigenlijk heen gaan op deze date.

Wij ‘toeristen’ komen hier voor een tijdje in de grote stad, op zoek naar de echte local experience

We komen bij een versleten deur bovenaan de laatste trap. Ik doe de deur open en stap op een verlaten dakterras. Het dak kijkt uit op East Village en de zon die ondergaat achter de gebouwen in de verte. Rechts van me zie ik de enorme wolkenkrabbers en Chrysler Building. Ik loop rond over het dakterras en ga op het muurtje zitten dat de rand omcirkelt. We praten over de typische eerste-date-onderwerpen tot we een discussie krijgen. Hij stelt dat meiden die voor een korte periode in New York zijn ‘natuurlijk’ willen afspreken met jongens uit de stad voor de gratis uitjes naar speciale plekjes, maar dat het de jongens vooral geld kost. Ik raak geïrriteerd en dat is te merken. “Do you know the phrase ‘going Dutch’?" vraag ik. “It means splitting the bill.”

Maar hij heeft een punt. Wij ‘toeristen’ komen hier voor een tijdje in de grote stad, op zoek naar de echte local experience, inclusief daten voor menige single onder ons. In het beste geval heb je namelijk een leuke tijd en in het slechtste geval heb je toch weer iets van de stad gezien. Dat waren dan ook de argumenten waarmee mijn huisgenoten mij overtuigden ja te zeggen op deze date. “You generalize too much, but I get what you mean”, zeg ik, terwijl ik kijk naar het uitzicht en de bijna volle maan die er groot en fel oranje gekleurd boven staat.

Ik vraag wat eigenlijk dat woord was dat hij zei om binnen te komen. “Uber Eats”, maar dan met een zwaar accent.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.